Despot Lazić
Screenshoot Facebook
Despot Lazić

Screenshoot Facebook

Despot Lazić, Foto: Screenshoot Facebook

Despot Lazić (12) bolovao je od bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože gde oštećenja nastaju, čak i pri slabom dodiru ili pritisku.

Ulica u Bajinoj Bašti, u kojoj je živeo mali Despot Lazić (12), dečak leptir, koji je preminuo 13. oktobra ove godine, mogla bi da ponese njegovo ime.

Ovaj predlog koji je mnoge ganuo, a koji su građani Bajine Bašte jednoglasno podržali, predložio je Zoran Raković, školski drug Despotove majke.

Kako je naveo u svom postu objavljenom na Fejsbuku, on je juče na sednici Skupštini opštine Bajina Bašta podneo odborničku inicijativu za promenu naziva ulice "Radničkog Bataljona" u "Ulicu Despota Lazića" koja je podržana potpisima od strane građana Bajine Bašte koji i žive u toj ulici.

On za portal Telegraf.rs kaže da je razlog za njegov predlog vrlo jednostavan.

- Ta ulica, u kojoj je Despot živeo, treba da nosi njegovo ime i da predstavlja ono što je on bio. Taj anđeo koji nas je napustio, ujedinio nas je u dobroti. Svi smo saosećali sa njegovom porodicom, bez obzira na veru, na sve razlike koje postoje među nama i uspeo da ih pomiri - kaže Raković.

Predlog, kako objašnjava, svi u Bajinoj Bašti i smatra da ne postoji razlog da jedna od ulica u ovom gradu ne ponese Despotovo ime.

- Mislim da će čak i proces za promenu imena ići brže i da će do Nove godine ulica poneti ime tog anđela koji nas je prerano napustio - poručuje naš sagovornik.

Despotova majka Sofija Lazić podelila je na svom Fejsbuk nalogu Zoranov predlogu i zahvalila se.

- Kad nisi dočekao lek, ponosu majkin, dok sam živa... junak moj. Evo, dočekao si ovo da te pamte mnoge generacije. Voli te mama - napisala je Sofija.

Ona se putem ove društvene mreže ponovo obratila svom sinu, koji je čitavo svoje detinjstvo proveo u bolovima, zbog bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože gde oštećenja nastaju čak i pri slabom dodiru ili pritisku.

- U mom zagrljaju kuca srce za oboje. Dok živim ja, živeće i Despot. Volim te, sine moj, a sad spavaj i ne brini, tu je mama - napisala je Sofija.