Brenton Tarant
Printscreen
Novislav Džajić

Youtube Printscreen

Novislav Džajić, Foto: Youtube Printscreen

Muškarac koji je producirao pesmu "Od Bihaća do Petrovca sela", a koja je u slengu dobila potpuno drugi naziv "Remove kebab" (što u prevodu znači: ubij muslimana), zove se Nikola Jorgić. Čovek, koji sedi pored njega i svira harmoniku je Novislav Džajić. Prema nekim navodima, njegova porodica je bila siromašna, Džajić je zlostavljan, pa je zato ubio oca u samoodbrani kada je imao samo 17 godina.

Pročitajte još:

Zajedno sa Jorgićem, snimio je pesmu "Od Bihaća do Petrovca sela", čija je namena, pre svega, bila da isprovocira vojnike. Novislav se 1998. suočio sa optižnicom za genocid, ali je osuđen samo na pet godina jer nije bilo dovoljno dokaza. Iz zatvora je pušten i pre isteka dosuđene kazne.

Novislavu Džajiću je suđeno u Minhenu. Vrhovni sud nije mogao utvrditi da je imao nameru da počini zločin. U Đeđevu, muslimanskom selu, 21. aprila 1992, mučio je 13 muslimana pre nego što ih je ubio. Dva meseca kasnije, Džajić je ubio 14 stanovnika sela Trnovače.

Preporučujemo još:

Proglašen je krivim za 14 slučajeva ubistva i jedan pokušaj ubistva, i osuđen na pet godina zatvora.

Sve vreme je na suđenju tvrdio da je žrtva klasične zamene identiteta.

"REMOVE KEBAB" -  Internet eufemizam za etničko čišćenje posebno usmeren protiv bosanskih muslimana (Turaka) i pristalice islama uopšte.