OLUJA, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA PARAĆE NEBO NAD SRBIJOM Ukoliko sutra izlazite napolje, OVAJ deo dana biće NAJKRITIČNIJI (TABELE)

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će sutra popodne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, doći do pojave obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

Grmljavina, oluja, nevreme
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Takvo vreme nastaviće se i u subotu, a preneće se i na ostale delove zemlje. U Beogradu se u noći između petka i subote očekuju obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode. Prema rečima meteorologa Marka Čubrila, ovakava pojava obično nastaje usled sudara hladnog i toplog vazduha u atmosferi.

- Sutra posle podne stiže hladan front sa severozapda Evrope. Kao i uvek leti, sudar hladnog i toplog vazduha izaziva burnu reakciju atmosfere. Zbog toga već sutra posle 14h, prvo na zapadu i jugozapadu Srbije, treba očekivati pojavu grmljavinskih pljuskova koji ponegde mogu prerasti u vremenske nepogode, tačnije, olujan vetar, grad/led, uz velike količine kiše koje za kratko vreme mogu da prouzrokuju lokalne poplave - kaže Čubrilo.

BAKA MI JE GOVORILA KAKO JE TO PREK SVETAC Milena je uključila mašinu na Svetog Iliju, a onda je stigao njegov GNEV! Zauvek će pamtiti 2. avgust 2018. godine!

Tabela RHMZ
Tabela RHMZ, Foto: RHMZ/Printscreen

Promena vremena će, dodao je, tokom dana napredovati od zapada ka istoku i do večernjih časova bi trebala zahvatiti središnje, severne i delom centralne predele Srbije, a u toku noći istočne i jugoistočne predele. Najveća opasnost od vremenskih nepogoda se očekuje od 15h do 19h. U toku noći se očekuju grmljavinski pljuskovi, ali bi opasnost od nepogoda trebala biti nešto niža.

SUTRA JE SVETI ILIJA GROMOVNIK Naši stari su znali: Ko učini SLEDEĆE i ogreši se o ŽIVOG SVECA, neće pobeći njegovom OGNJENOM GNEVU!

Upozorenje RHMZ
Upozorenje RHMZ, Foto: RHMZ/Printscreen

U subotu će preovladati umereno do znatno oblačno i osetno svežije povremeno uz kišu i pljuskove, posebno na istoku i severoistoku regiona gde bi i dalje bilo najveće opasnosti od pojave nepogoda, rekao je Čubrilo. On naglašava da i pored činjenice da se ne očekuju snažne oluje, građani moraju da budu na oprezu.

NAPADA PODMUKLO I SKRIVENO! Od ove bolesti u Srbiji na svaka DVA SATA UMRE JEDNA OSOBA!

Grmljavina Munja Munje Grom Gromovi
Foto: Profimedia

- U subotu uveče doći će smirivanja atmosfere i razvedravanja. Ne očekuju se nikakve apokaliptične nepogode, ali jakih oluja može biti te treba preduzeti sve mere opreza u koliko se boravi na otvorenom kao i u koliko vas nevereme zahvati za vreme vožnje - izjavio je on.

RHMZ UPALIO NOVI ALARM! Zbog sudara TOPLOG i HLADNOG vazduha oluja u Beograd stiže ranije! Jedan period dana će biti najkritičniji!

OTKRIVENA VOJNA TAJNA KAKO JE RUSKO NAORUŽANJE "PALO S NEBA"! Ove članice EU i NATO omogućile prebacivanje oklopnih vozila u Srbiju! Znali su za transport, dovoljno je bilo samo jedno Putinovo OBAVEŠTENJE!

SAOBRAĆAJNA POLICIJA ZAPOČINJE VELIKU AKCIJU Nove mere se primenjuju prema svim vozačima! Na udaru će se naći i SAPUTNICI!

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi