Saobraćajna policija
Alo!/ Dejan Briza
Saobraćajna policija

Alo!/ Dejan Briza

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

 

Za razliku od BiH, odlazak u Mađarsku zbog zimskih guma nije najbolja investicija, jer su cene veće od onih u Hrvatskoj. U Sloveniji su neke zimske gume jeftinije i njihova kupovina isplati se onima koji žive u blizini granice.

Zimska oprema za automobile u Srbiji je obavezna od 1. novembra do 1. aprila, dok u Hrvatskoj vozači moraju imati zimske gume od 15. novembra do 15. aprila naredne godine.

Pročitajte još:

 

Svima koji se u ovoj susednoj zemlji zateknu u zimskim uslovima bez adekvatne opreme preti novčana kazna u iznosu od 700 kuna (oko 94 evra).

Promena guma ipak je važnija zbog bezbednosti nego zbog kazne. Vožnja sa letnjim gumama pri temperaturama ispod nule i pri brzini od 60 kilometara na sat produžava zaustavni put na 55 metara, a automobil sa zimskim gumama zaustaviće se nakon 44 metra.

Vrućina nas neće napustiti sve do ovog datuma, a onda nam bukvalno preko noći stiže teška ledara!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/M.Č. DATUM I VREME: 23.10.2019. 07:07 - 23.10.2019. 07:33 U Srbiji se danas, posle svežeg jutra, očekuje sunčano i toplo vreme s temperaturama znatno iznad proseka za ovo doba godine, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. kiša, nevreme, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Vetar slab i umeren, jugoistočni.

 

Zato, pri kupovini novih zimskih guma treba paziti i na njihov kvalitet.

BONUS VIDEO: Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu