STIŽU BOLJI DANI ZA PENZIONERE Ukidaju se penali za penzije?!

Ministar za rad Zoran Ðorđević je posle sednice SES najavio "dubinsku analizu" problema.

Penzioneri
Penzioneri, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Stav države o kaznenim poenima za prevremeni odlazak u penziju biće poznat u narednih dvadesetak dana, a ovo će biti jedno od glavnih pitanja na novoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta sredinom aprila.

 

Tako će se država posle pet godina od uvođenja penala, prvi put ozbiljno pozabaviti ovim problemom, a najavljeno je da će do tada i ministarstvo rada i finansija izaći sa svojim predlozima i mogućnostima.

Potpredsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović, pokretač ove inicijative, smatra da je uspeo da nadležnima "približi priču" i da se ovaj problem bliži rešenju.

Penzioneri
Penzioneri, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

- Nelogično je da neko ko je odvajao 40 godina doprinos zbog nedovoljnog broja godina starosti plaća penale, kaže on i dodaje da se kazneni poeni mogu obračunavati dok penzioner ne dostigne starosnu granicu od 65 godina - a onda bi ih trebalo ukinuti.

 

Ministar za rad Zoran Ðorđević je posle sednice SES najavio "dubinsku analizu" problema, a Mihajlović smatra da ta analiza podrazumeva u stvari računicu koliko će državu to da košta.

- Mislimo da to nije veliki izdatak za državnu kasu i PIO fond. Verujemo da će država imati sluha za ljude koji su na ivici egzistencije i koji godišnje zbog propisa gube dve cele penzije - kazao je Mihajlović.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Pop
  29/03/2019 - 21:33
  Апсурд је да човек у Србији мора да ради и уплаћује 15година у ПИО фонд да би испод 15година можеш да окачиш мачку о реп. О овоме се нико није у министарству није позабавио што значи да ни Европску Унију неће ни намирисати
 • Korisnik: Todor
  29/03/2019 - 17:47
  Da, ali ljudi koji studiraju objektivno nemaju sansu da pre 65 godina odu u penziju. To je privilegovana mogucnost onih sa manje os srednjoskolskog obrazovanja. Narocita je to privilegija ovih estradnih koji pocinju sa pevackom kafanskom praksom sa manje od 15 god.
 • Korisnik: XXL
  29/03/2019 - 16:52
  E ako to ne otmu od naroda neće biti ni suficita u budžetu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi