Udruženje sudija i tužilaca Srbije apeluje da se ozbiljno pristupi trenutnoj epidemiološkoj situaciji!

Apel UST-a o situaciji sa korona virusom u Srbiji

UST
UST, Foto: Facebook printscreen

UST (Udruženje sudija i tužilaca) apeluje da VSS, DVT, RJT, VKS kao i Ministarstvo pravde RS, ozbiljno pristupi trenutnoj epidemiološkoj situaciji i poštovanju uputstva i preporuka nadležnih organa, imajući u vidu uputstva i preporuke Kriznog štaba, kao i nepovoljnu epidemilošku situaciju, pogoršanje usled širenja virusa zarazne bolesti Covid-19, izazvane virusom SARS-COV-2, kao i nove mere Vlade Republike Srbije od 21.11.2020. godine, koje se primenjuju počev od 24.11.2020. godine, te velikog broja zakazanih suđenja pred prvostepenim sudovima, kao i velikog broja stranaka koje se odazivaju.

UST ukazuje, da je potrebno da se ukaže rukovodiocima pravosudnih organa da prate uputstva nadležnih institucija, a koja jasno ukazuju na racionalnu alokaciju ljudskih resursa i zaštitu ljudskih života.

Naime, UST upozorava na ozbiljnost situacije i ugroženost zdravlja zaposlenih u sudovima i tužilaštvima koji postupaju u prvom stepenu, te predlaže da se donesu nove mere u skladu sa navedenim i sprovede rad sudova i javnih tužilaštava, na određeno vreme, na najbolji mogući način, kako ne bi doveli u opasnost život zaposlenih i građana.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi