Saobraćajna policija
Alo!/ Dejan Briza
Saobraćajna policija

Alo!/Dejan Briza

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Dejan Briza

U okviru akcije Mreže saobraćajne policije Evrope (TISPOL) u koju je, osim 29 država Evropske unije, uključena i Srbija, danas na drumovima Pomoravskog okruga saobraćajna policija Policijske uprave u Jagodini vrši pojačanu kontrolu saobraćaja usmerenu na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom narkotika.

Akcija traje do 15. decembra, a sprovodi je MUP - Uprava saobraćajne policije, rekli su danas policajci na Državnom putu Kragujevac - Jagodina, na izlasku iz Jagodine, gde obavljaju kontrolu.

Saobraćajna policija

Alo!/ Dejan Briza

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Uz kontrolu vožnje u alkoholisnom stanju i pod dejstvom narkotika, oni proveravaju i brzinu kretanja, upotrebu sigurnosnih pojaseva, da li vozači imaju saobraćajnu i vozačku dozvolu.

Na početku akcije, 9. decembra, Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije saopštila je da je ove godine "iz saobraćaja isključeno više od 42.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju, od kojih je više od 1.700 upravljalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, a 350 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci".