Molitva za učenje
Alo!
Molitva za učenje

Alo!

Molitva za učenje, Foto: Alo!

Isus je postajanje detetom video kao ključ za ulazak u carstvo nebesko, što je tema koja se nalazi i u kanonskim i u nekanonskim jevanđeljima.

Kada su ljudi počeli da dovode svoju decu kod Isusa, Isusovi učenici su prigovarali u želji da spreče da uznemiravaju Isusa.

Ali ih je on prekorio rekavši: ,,Pustite decu da dolaze k meni. Ne branite im, jer takvima pripada Božje kraljevsto.“ (Marko 10:14, 15)

U Jevanđelju po Mateju glava 18:1-10 stoji:

,,Taj čas pristupiše k Isusu učenici govoreći: Ko je dakle najveći u carstvu nebeskom? I dozva Isus dete, i postavi ga među njih, i reče im: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko. Koji se dakle ponizi kao dete ovo, onaj je najveći u carstvu nebeskom. I koji primi takvo dete u ime moje, mene prima. A koji sablazni jednog od ovih malih koji veruju mene, bolje bi mu bilo da se obesi kamen vodenični o vratu njegovom, i da potone u dubinu morsku. Gledajte da ne prezrete jednog od malih ovih; jer vam kažem da anđeli njihovi na nebesima jednako gledaju lice Oca mog nebeskog.“

Samo uz Alo! u utorak 1. septembra, prvog dana nove školske godine, na poklon dobijate ikonu Hristos blagosilja decu i molitvu za učenje.