korona virus
EPA

 

korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

Radi se epidemiološka rekonstrukcija kontakata medicinske radnice kod koje je utvrđen KOVID-19 i preduzimaju sve potrebne mere, a radiće se i na dezinfekciji prostora ove zdravstvene službe pri Domu zdravlja.

Ovo je drugi potvrđen slučaj korona-virusa u zdravstvu Rasinskog okruga, a prethodno je KOVID-19 utvrđen kod lekara koji radi u privatnoj praksi u Varvarinu. Do sada je korona-virus u kruševačkom kraju uglavnom registrovan kod lica,koja su na “frekventnim” radnim mestima (fabrika,preduzeće,šalter,ordinacija). Kako su upućeni na intenzivniju komunikaciju s ljudima, pred stručnim službama je izazov da dobiju što precizniju epidemiološku sliku i prirodno, spreče dalje širenje virusa.

korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

U međuvremenu su radnici Javno komunalnog preduzeća krenuli sa dezinfekcijom više od 400 višespratnica na teritoriji grada,a redovno se dezinfikuju ulice u gradu i okolini. Opšta bolnica sa urgentnim prijemom dezinfikuju se tri puta dnevno,a radi se i na kontinuiranom čišćenju ambulanti i drugih ustanova od vitalnog značaja za grad.