Reka Tara, ekološki problem
Printscreen youtube
Reka Tara, ekološki problem

Printscreen youtube

Reka, zagadjenje, ekološki problem, Foto: Printscreen youtube

Ekološki zločin dogodio se na periferiji Valjeva, kada je nepoznati počinilac oko hiljadu kilograma svežeg pilećeg mesa bacio na lokaciju između naselja Peti puk i Novo naselje, što su otkrili meštani, koji su nakon toga alarmirali nadležne inspekcije i gradsku čistoću.

- Zaudaralo je do neba, neopisivo! Prizor na licu mesta je bio užasavajući. Često se dešavalo da i pre neko tu odbaci mrtvu životinju, ali ovo je nezabeleženo. Delovi svežeg, uređenog pilećeg mesa, očigledno klaničarski uređenog, kako se inače prodaje u marketima i kome je, po svemu sudeći, istekao rok trajanja, u vodi ili na obali potoka. Ovo je moglo da bude izbačeno samo iz kamiona, a sreća je što se brzo osetilo i što su komunalci ekspresno stigli, da psi lutalice ne razvuku svuda, ko zna kakve bi posledice mogle biti - pričaju meštani tog dela Petog puka.

Odmah po prijavi građana, radnici gradske čistoće "Vidrak" su došli na lice mesta, uklonili pokvarenu piletinu pakujući je u džakove i očistili lokaciju. Uviđaj je obavila i veterinarska inspekcija, a medijima je potvrđeno da komunalna policija i inspekcija tragaju za počiniocem.

Kako se saznaje, pored odbačene piletine pronađena je i otpremnica, na kojoj se jasno vidi ko je proizvođač, a ko je kupac pilećeg mesa. Po nezvaničnim saznanjima, proizvođač je lokalna firma iz Valjeva, a kupac je takođe lokalni - jedan ugostiteljski objekat, pečenjara na periferiji grada.

- Pre nego što je izgrađen most na Đenovcu, ispod kojeg je bačeno ovo meso, tu je bio kontejner, a pre njega mini-divlja deponija, gde se bacalo svašta, često pored komunalnog otpada kože ili leševi domaćih životinja. Do sada ovakvog ekološkog incidenta nije bilo - kažu meštani iz komšiluka.

U JKP "Vidrak" kažu da će sva količina pilećeg mesa koju su uklonili iz potoka neškodljivo biti uništena po propisanim standardima.

Komentari (1)

vota

30.01.2020 20:03

Bacaju toliku piletinu a moglo je sve da ide u pileci parizer.Napise cena 500 din kilogram i istu precrta i dopise -40% 300din.za dan sve ode.