Sretina Kovačević
RINA
Sretina Kovačević

RINA

Sretina Kovačević, Foto: RINA

* Počela je sa mužem da uči jer joj je bilo zanimljivo

* Ostala je bez posla, pa je odlučila da će biti mehaničar

* O njenom radu najbolje govori Knjiga utisaka u kojoj se samo nižu hvalospevi zadovoljnih mušterija

I dok se većina žena odlučuje da u kućnoj radinosti pravi torte i kolače, Sretina Kovačević iz Ljubića odlučila je da isprlja ruke i bude serviser za akumulatore. 

Sretina Kovačević

RINA

Sretina Kovačević, Foto: RINA

“Sve je počelo sasvim slučajno, muž mi je električar, pa sam uz njega učila malo po malo i onda kad sam ostala bez posla, shvatila sam da ovo može biti moje buduće zanimanje”, kaže ova vešta žena.

Saznajte još:

Duže od tri decenije ona popravlja akumulatore i ne pita za vrstu, ispod njenih majstorskih šaka rešenje se pronalazi za male, ali i za one od 220 ampera koji pokreću šlepere.

“Kad me vide u radionici sa mantilom, najviše se iznenade deca i govore roditeljima – vidite, žena masjtor”, priča Sretina.

Kad je uz muža počela da radi u servisu nije da nije bilo nepoverljivih mušterija koje sudbinu svog akumulatora nisu hteli da prepuste jednoj ženi, međutim ona ih je znanjem i veštinom razuverila.

“Sada već imam i stalne mušterije koji kod mene dolaze i iz drugih gradova. Dobar glas, daleko se čuje. Posao nije težak kad se voli, ja sam naučila sve tajne ”, kaže kroz šalu Sretina.

Ljudi iz čitave Srbije hrle da vide! Na mestu nekadašnjeg vulkana nalazi se magično selo! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ RINA/ M. G. DATUM I VREME: 15.11.2019. 12:43 - 15.11.2019. 12:59 Ovo je Borački krš. Borački krš, Foto: RINA Bog nije štedeo kad je Šumadiji delio prirodne lepote, a jedinstven primer za to je i Borački krš koji se nalazi u srcu Gruže i predstavlja redak prirodni fenomen koji među svojim stenama krije nekoliko hiljada godina dugu istoriju.

Ovaj ženski majstor ne libi se čak ni da izađe na teren i pomogne vozačima u nevolji, pa Sretinu vrlo često možete videti kako menja akumulatore nasred ulice. O njenom radu, ipak najbolje govori Knjiga utisaka koja stoji u radionici i u kojoj se samo nižu hvalospevi i zadovoljne mušterije.

Bonus video - Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se