Ekskurzija
Alo / Rajko Ristić
Hotel Zdravljak

Alo / Rajko Ristić

Hotel Zdravljak, Foto: Rajko Ristić

* Novi pravilnik o đačkim ekskurzijama

* U inostranstvo moći samo veliki maturanti

* Čeka ih referat

Novi pravilnik o đačkim ekskurzijama, koji će početi da se primenjuje od 1. septembra, predviđa da će u inostranstvo moći samo veliki maturanti, dok je novina za učenike osnovnih škola da jednom u toku svog osmogodišnjeg školovanja mogu odabrati da otputuju u Republiku Srpsku.

Biće strožije nego ranije! Deca će ići na ekskurzije samo pod ovim USLOVIMA! Važno za sve direktore škola!

AUTOR: Alo! DATUM I VREME: 10.08.2019. 07:00 Neke škole gledaju da uštede svaki dinar kako bi ostalo novca za isplatu dnevnica nastavnicima, direktorima i vodičima, pa iznajmljuju stare i jeftine autobuse. Foto: FOTO: shutterstock Ministarstvo saobraćaja nedavno je donelo pravilnik kojim se uređuje obavljanje organizovanog prevoza dece, a koji će se primenjivati od 1.

 

Novitet je i to što će učenici nakon ekskurzije morati da napišu referat o tome gde su bili i šta su videli, konzumiranje alkohola i opijata je strogo zabranjeno i kažnjivo za sve učesnike putovanja, a za putovanje duže od dva dana roditelji će morati da dostave podatke o zdravstvenom stanju učenika.

 

Pravilnik predviđa i da svaki autobus za prevoz dece mora biti žut, a svako sedište u autobusu mora imati pojas za vezivanje, međutim, to je privremeno odloženo da bi prevoznici mogli da se usklade s novom odredbama.

SVI KAO 1 ZA 6 DRUGARA! Učenici beogradske gimnazije zavrnuli rukave, zbog ove akcije treba ima SKINUTI KAPU!

 

BONUS VIDEO: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom