U KBC „Dragiša Mišović“smešteno 14 dece i 11 trudnica, kapaciteti na maksimumu
alo.rs
KBC „Dragiša Mišović“
KBC „Dragiša Mišović“, Foto: Tanjug Zoran Žestić

Savić je istakao da se nije promenila starosna struktura pacijenata, ali da se promenilo to što se teška klinička slika razvija vrlo brzo nakon pojave prvih simptoma.

„Pri samom prijemu, to su progresivne obostrane upale pluća, tako da proces tokom lečenja ovde takođe se kod nekih pacijenata pogoršava, ali na sreću, još uvek dobro pacijenti reaguju na terapiju koju koristimo u ovoj bolnici“, naglasio je Savić.

U bolnici je smešteno i 14 dece i 11 trudnica koji su oboleli od kovida. Kada je reč o ostalim pacijentima, Savić je naveo da najmlađi ima 35, a najstariji 95 godina.

KBC

Alo / Vladimir Marković

KBC "Dragiša Mišović", Foto: Alo / Vladimir Marković

Savić je poručio da, dok je vredelo apelovati na građane, ti apeli nisu urodili plodom.

„Ne znam, sada u ovom trenutku koliko je uopšte vredno da se apeluje na građanstvo kad su bolnice pune. Ja mogu samo da kažem jednu stvar, da je bolnica 'Batajnica' popunila svoje kapacitete od 1.000 kreveta. Zemunska bolnica takođe je popunila svoje kapacitete, više od 350 kreveta. Na maksimumu kapaciteta trenutno radimo u bolnici 'Dragiša Mišović'“ kazao je Savić.

Napomenuo je da niko ne treba da se iznenadi ako se pacijenti iz Beograda budu prebacivali u kovid bolnicu u Kruševcu.

Savić je istakao da u ispomoć u KBC „Dr Dragiša Mišović“, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, stiže sedam lekara i 30 medicinskih tehničara. U pitanju su zdravstveni radnici iz Beograda.

PROČITAJTE JOŠ: