Manastir Rudenice
Eparhija Kruševačka
Manastir Manasija

Shutterstock

Manastir Manasija, Foto: Shutterstock

Ovaj centar radi pri Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zemunu i osnovan je sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja. Na njihovu adresu svakodnevno stižu pisma devojka koje su se zasitile traženja srodnih duša po kafićima i diskotekama. 

- Imam problem. Želim da upoznam dečka s kojim bih ostvarila vezu. Ipak, po pravilu naletim na dečka koji to ne želi. Nesrećna sam i plašim se da će tako biti uvek. Za sebe mislim da ne tražim mnogo. Želim da pružim ljubav i da mi je neko uzvrati. Dajte mi neki savet, jer više ne znam kako da se postavim u svemu tome - stoji u jednom od pisama.

ISPOVEST BEOGRAĐANKE KOJA JE POSETILA OSTROG "Sveštenik nije dao ljudima da uđu, ostali smo sami... Pala sam na kolena i život mi se zauvek promenio!"

 

Kako navode u Centru, nesrećnim devojkama u ljubavi se prvo daju saveti, a ukoliko to ne urodi plodom, organizuju se i poklonička putovanja kako bi se zbližili i upoznali svi oni koji tragaju za srodnom dušom.

 

- Interesovanje za naša putovanja je veliko i uvek se traži mesto više. Cilj nam je da usamljene ljude koji vreme provode na društvenim mrežama izvučemo iz njihovih domova kako bi se zbližili, a naša najveća želja je da se među njima stvori ljubav. Ovog meseca smo posetili Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog, u kojoj je pročitana molitva za pronalaženje bračnog druga, a potom smo posetili manastire Radovašnica i Kaona. Sa nama najčešće putuju vernici koji imaju slična interesovanja, zbog čega im ne treba mnogo da se zbliže, pa neretko započnu vezu po povratku - kažu za naš list organizatori ovog specifičnog molitvenog putovanja.

Garanciju da će svako ko krene na put pronaći bračnog druga u Centru ne daju, ali kako navode, mole se da svi nađu sreću u ljubavi.

ISKRENA ISPOVEST Uplakana sam utrčala u manastir Ostrog, a onda je sveštenik rekao svima da izađu! Pala sam na stomak, čitao je molitvu a ja sam VRIŠTALA OD MUKE!

 

- Na poslednjem putovanju zbližili su se jedna devojka i momak i već nekoliko puta su otišli na piće. Ipak, ima i onih koji su shvatili da su prave osobe za njih bivši partneri i da moraju da pokušaju da ih vrate. Međutim, dešava se da posle putovanja neki od naših putnika sretnu srodnu dušu, a to je znak da je bog uslišio njihove molitve - zaključuju oni.

"BOL JE BIO UŽASAN I NEIZDRŽIV" Radojki se u snu javio veliki svetac: Evo kako Vasilije Ostroški kažnjava one koji pomoć traže kod vračara!

Rukumija uvek krcata

I u Manastiru Rukumiji, blizu Požarevca, svake prve subote u mesecu čitaju se molitve za ženidbu i udaju i svaki put veliki broj devojaka i momaka prisustvuje tim molitvama. Posle čitanja molitve, svi odlaze u manastirsku trpezariju na posluženje, gde se mogu međusobno i upoznati.

Monahinja Atanasija Rašić priredila je i knjigu „Saveti za ženidbu i udaju, o izboru bračnog druga, kako da sretnem srodnu dušu“, koju je objavio upravo Manastir Rukumija.

Manastir Ravanica

Shutterstock

Manastir Ravanica, Foto: Shutterstock

Saveti pravoslavnog psihologa za traženje partnera

- Idite na mesta na kojima možete naći osobu za pravoslavan brak, kao što je, na primer, obližnji manastir.

- Nemojte da vas bude sramota da pitate svog sveštenika kod koga se ispovedate da li poznaje neku osobu koja bi možda vama odgovarala za brak.

- Trenirajte svoje srce da bude strpljivo, da se ne izleće i ne baca bisere pred svakog.

- Ne istrčavajte sa svojim srcem pred svakoga ko vam se učini da bi mogao biti onaj pravi.

- Кada vam bog bude poslao osobu za vas, to će izgledati potpuno drugačije nego što je sve ovo do sada izgledalo, između ostalog i zato što ćete i vi sami biti drugačiji.

- Imajte u vidu da period čekanja može da bude i prilično dug. Gospod zna najbolje, a na vama je da radite ono što je do vas.