OVO JE PRAVA ISTINA O TESTOVIMA! U 15 škola u Srbiji testovi iz matematike OTVORENI PRE VREMENA!

U 15 škola u Srbiji kese sa testovima iz matematike otvorene su pre vremena, ali u prisustvu supervizora i komisije, o čemu postoje zapisnici.

Škola
Škola, Foto: V.P.

Ne bi trebalo da su zadaci iz matematike procureli iz ovih škola, jer su se "provaljeni testovi" pojavili na internetu još sinoć.

- Međutim, i pored toga biće dodatno provereno šta se tačno dešavalo u tih 15 škola, od kojih su pet škola u Beogradu, dve u Subotici, dve u Pirotu, dve u Užicu i po jedna u Vranju, Prijepolju, Zrenjeninu i Putincima kod Rume - kaže izvor blizak istrazi koju Ministratsvo prosvete sprovodi u školama širom Srbije.

 

Kako se saznaje, trenutno policija istražuje Zavod za kvalitet i štampariju u kojoj su zadaci pripremani i štampani.

Polaganje testa iz matematike u okviru male mature odloženo je jutros, jer su se sinoć na društvenim mrežama pojavili rukom pisani zadaci iz matematike, a kako se nezvanično saznaje, upravo te zadatke osmaci bi imali danas na testu.

Ministarstvo prosvete je donelo odluku rano jutros da se test iz matematike odloži za četvrtak, od 9 do 11 časova. Takođe, Ministrastvo je donelo odluku da iz predostrožnosti povuče i kombinovani test i zameni ga rezervnim.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi