Udruženje sudija i tužilaca Srbije
Promo
Udruženje sudija i tužilaca Srbije

Promo

Udruženje sudija i tužilaca Srbije, Foto: Promo

Udruženje traži zaštitu rada tužilaca povodom medijskog napada jednog portala na Sašu Drecuna, zamenika tužioca za organizovani kriminal koji vodi slučaj „Jovanjica“, a nedavno je reagovalo i kada je na meti pojedinih medija bio njegov kolega Saša Ivanić, koji zastupa optužnicu protiv grupe optuženih sa Darkom Šarićem na čelu.

Pročitajte još:

U tekstu u kojem se napredovanje Saše Drecuna i njegov prelazak u TOK povezuje isključivo sa pojedinim slučajevima koje je vodio i insinuacijama da je „blizak vlasti“, portal propušta da napredovanje u karijeri dovede u vezu sa kvalitetom njegovog rada i radnim stažom, ističe UST.

Na taj način, portal se pridružio medijskoj hajci u kojoj se tužilaštvo predstavlja kao „produžena ruka vlasti“ i u kojoj se napreduje isključivo po političkoj podobnosti, navodi to strukovno udruženje.

UST smatra da je takvo izveštavanje tendenciozno i usmereno ka urušavanju integriteta javnotužilačke organizacije, kao i da nisu slučajna medijska izveštavanja kojima se kreira nepoverenje u javnotužilačku organizaciju i koja imaju za cilj diskreditaciju zamenika javnih tužilaca koji vode pojedine postupke koji izazivaju pažnju javnosti.