Gold gondola na Zlatiboru
Rina
Gold gondola na Zlatiboru

Rina

Gold gondola na Zlatiboru, Foto: Rina

 Zlatiborska gondola biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje u četvrtak 14. januara 2021. godine u 11 časova.

„Za nas je ova godina bila podstrek da završimo sve kapitalne investicije, koje su trajale kao gondola pet godina, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šest meseci, kao što je rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora. Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a naš cilj jeste da u nekom periodu od pet godina zabeležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budzet Republike Srbije i budzet opštine Čajetina ", izjavio je Milan Stamatović.

.Proteklih dana usvojen je i cenovnik usluga ’’Gold gondole’’, gde se posebno vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak budu prihvatljive svačijem dzepu.

Gold gondola na Zlatiboru

Rina

Gold gondola na Zlatiboru, Foto: Rina

 Tako će za vožnju do Tornika i nazad odrasli morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe.

Posebno se vodilo računa o svim stanovnicima opštine Čajetina za koje su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara. Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ’’Zlatiborskoj mobi’’ imaće pravo na besplatnu vožnju.

Pročitajte:

Komentari (2)

bobi

09.01.2021 09:19

Bravo za gondolu I million turista na Zlatiboru.Staroplanincima zabranite da hodaju po Staroj planini, oduzmite Im recice, potoke,... Ma oduzmite Im zivote!!! Ej Srbijo!!!

Lily

09.01.2021 16:05

@bobi - Шта “еј Србијо” само кукате кукавице. Нешто што цео свет има и покушава да привуче што више туриста вама као не ваља. Кад одете у туђе земље тамо вам је све лепо и само се сликате и поносно шаљете на друштвене мреже. Не ваља кад се ради, не ваља кад се не ради. Држава треба да води рачина да се не сече шума и на изградњу бесправних и непотребних објеката да би се сачувала природа.