bračni par, Kragujevac
Printskrin
bračni par, Kragujevac

Printskrin

bračni par, Kragujevac, Foto: Printskrin

Branko Pendić (29) juče ujutru je porodio svoju suprugu Suzanu Krstić Pendić (29) u njihovom domu u Kragujevcu. Srbiju je priča podigla na noge, a Branko je ispričao kako se sve odigralo. 

Porođaj je krenuo jutros oko 5 časova. Supruga je nakon stomačnih problema imala naprezanja koja su pokrenula porođaj. Video sam da je beba krenula - počinje priču ponosni otac.

On je dodao da je odmah pozvao ekipu Hitne pomoći.

- Pozvao sam Hitnu pomoć koja je odmah krenula, ali nije bilo vremena da ih čekam. Pomogao sam supruzi da dođe do spavaće sobe. Sve vreme sam se čuo sa Hitnom i uspeo sam da porodim suprugu koja je na svet donela dečaka - priča ovaj Kragujevčanin za "Informer".

Ekipa Hitne pomoći ubrzo je stigla, a dečak je već bio napolju.

- Kada su stigli, beba je već bila napolju. Preuzeli su suprugu i nju i odmah su ih prevezli u bolnicu. Oboje su u odličnom stanju - dodao je on.

Jedna od članica sa terena koja je bila na vezi sa Brankom rekla mu je da joj je ovaj slučaj prvi u karijeri, ali da je dobro znala šta da radi.

- Oduševio sam se što me je i posle nazvala da pita za suprugu i bebu pošto su ih ostavili u Kliničkom centru - završio je Branko.

Ovo im je prvo dete

Branku i njegovoj supruzi Suzani ovo je prvo dete.

- Ovo nam je prvo dete, jako sam srećan - rekao je on.

S obzirom da je ovo njegovoj supruzi prvi porođaj, njihov herojski čin je u toliko veći. Kako su u jednom istraživanju prvorotke prijavile, porođaj traje od 6 do 12 sati (od prvih simptoma).