Trstenik
Youtube Printskrin
Trstenik

Youtube Printskrin

Trstenik, Foto: Youtube Printskrin

Opština Trstenik ponovo je uvela vanredno stanje. Do ove odluke koja je doneta danas, samo dve nedelje nakon što je u opštini ukinuto vanredno stanje, došlo je usled pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji Trstenika na šta ukazuje i poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

Pročitajte još:

- Od početka epidemije je na teritoriji naše opštine registrovano 109 pacijenata pozitivnih na KOVID-19, a među 11 novobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, 10 iz Trstenika - navodi Milena Turk, predsednica opštine.

- Ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva.

ANKETA: Da li će se Srbija suočiti sa još jačim talasom korona virusa?

 

Turk navodi da je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije i da su preduzete posebne mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa. Sugrađane moli da se pridržavaju propisanih mera kako bi se što pre izborili sa pandemijom.

Prema podacima ZZJZ Kruševac u zadnja 24 sata potvrđena su 3 novoboelela,a među njima dva u opštini Trstenik i jedan slučaj u Kruševcu.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu zabeleženo je 1.487 slučajeva KOVID-19,a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 4.282 osobe. Izlečenim se smatra 1.409 lica.

Preporučujemo: