SKANDAL BELOG MANTILA U SREMSKOJ KAMENICI „Tražio mi 8.000 € za operaciju aorte!“

Atila Tot (29), poznati di-džej i producent iz Novog Sada, tvrdi za „Alo!“ da je jedva ostao živ jer nije platio doktoru 8.000 evra mita, koliko mu je tražio za operaciju aorte koja je bila pred pucanjem!

„Lekara su interesovale samo pare“: Tot
„Lekara su interesovale samo pare“: Tot, Foto: privatna arhiva

Kako on navodi, krajem juna prošle godine, zbog bolova i lošeg zdravstvenog stanja, otišao je na pregled.

- Lekar me je hitno uputio u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici kada je video da je aorta pred pucanjem. Tamo mi je urađena kompletna dijagnostika i utvrđeno je da mi je neophodna hitna operacija. Moj slučaj preuzeo je dr Pavle Kovačević. Objasnio mi je da mogu svaki čas da umrem ako mi aorta pukne i da operaciju može da izvede samo dr Majkl Džejkobs iz Holandije.

Rekao sam neka doktor dođe. Onda mi je dr Kovačević tražio „čast“ od 5.000 evra da zove dr Džejkobsona, plus za troškove njegovog puta i smeštaja, što bi iznelo 8.000 evra. Rekao sam da mi to i napiše kako bih mogao da refundiram troškove od RFZO. On mi je tada rekao: “Dečače, ne razumeš. Ovo je za mene da bih pozvao holandskog hirurga“ - u dahu priča Tot za “Alo!” i dodaje da je dr Kovačević sve to ponovio pred njegovom majkom narednog dana.

- Napustio sam bolnicu i uputio se u policiju, gde sam podneo krivičnu prijavu protiv dr Kovačevića. Pozlilo mi je, pa su me hitno odvezli ponovo u Kamenicu. Doktori su govorili da moram odmah pod nož. Hitno su me transportovali u Klinički centar Srbije, gde sam odmah i operisan. Dr Kovačević mi je ugrozio život. Ja ga nisam interesovao, već samo pare - završava Tot. „Alo!“ je pozvao i dr Kovačevića, on se do zaključenja broja nije javljao. U Ministarstvu zdravlja kažu za “Alo!” da podržavaju nadležne da se ovaj slučaj rasvetli i da će angažovati svog koordinatora za borbu protiv korupcije.

Tužilaštvo radi na slučaju!

Kako „Alo!“ saznaje, novosadska kriminalistička policija podnela je krivičnu prijavu protiv dr Pavla Kovačevića zbog krivičnog dela primanja mita. - Više novosadsko tužilaštvo povodom te krivične prijave preduzima dokazne radnje, nakon čega će odlučiti da li će podneti optužni predlog ili odbaciti krivičnu prijavu - kažu u tužilaštvu.

 

„Ne sme da traži pare“

Dr Aleksandar Redžek, direktor Instituta u Kamenici, kaže za „Alo!“ da je upoznat sa slučajem i da će se odazvati pozivu tužilaštva. - Niko od pacijenata ne sme da traži novac. Sarađujemo sa stranim stručnjacima tako što oni pre angažovanja daju potvrdu da ne zahtevaju naknadu za svoj rad kod nas. Dr Kovačević i dalje radi, a ako se dokaže da su navodi pacijenta tačni, preduzećemo sve zakonske mere - kazao je dr Redžek.

 • Korisnik: Miklos
  16/03/2016 - 19:23
  UPRAVNIK KARDIOHIRURGIJE - Dr STAMENKO ŠUŠAK: • Počasni član IACP (International Association of Chiefs of Police) od 2014. • Počasni član EPA (European Police Association) od 2014. • Počasni član IPA (International Police Association)od 2012. • Član Upravnog odbora Eparhijskog saveta Eparhije bačke • Član svepravoslavnog bioetičkog komiteta Vaseljenske patrijaršije • Gostujući profesor na Teološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu • Član bioetičkog komiteta Svetog Arhijerejskog Sinoda
 • Korisnik: KAČAVENDA
  16/03/2016 - 18:54
  JEDINO NEMA GDE JE TAJ ŠUŠAK DOKTORIRAO....NEKA DODJE DA GA JA MALO DOKTORIRAM U BIJELJINU !!!LAKO JE GUZITI ONOG MLADOG SPECIJALISTU....
 • Korisnik: statističar
  16/03/2016 - 17:22
  Stalno spominjete upravnika Dr Stamenka Šušaka a niko ne spominje njegovog kuma Dr REDŽEKA koji je direktor a za devet meseci direktovanja i nabavki na institutu kupio je ni manje ni više nego PORŠE KABRIOLET ZA 70.000 EVRA !!! OVO SU SVE KADROVI PREMIJERA VOJVODINE BOJANA PAJTIĆA !!! ZATO KAMENICA 2 SKORO NEĆE PRORADITI - ČEKA JE SUDBINA RAZVOJNE BANKE VOJVODINE !!!
 • Korisnik: saradnik
  16/03/2016 - 17:17
  Svi znamo koliko je naš upravnik merkantilan i pohlepan na novac a zlurad na uspeh Profesora Kovačevića.Zmija je iz nedara izašla baš mesec dana pred izbore - slučajnost! Policijsku školu je učio iz loših knjiga ali pokvarenost je godinama upijao od Irineja Bulovića. Kocka je bačena - da li će se više uzdati u Boga, svoj pištolj ili bekstvo koje je već usavršio za vreme rata u Bosni i NATO agresije - videćemo!!!!
 • Korisnik: doktor sa instituta
  16/03/2016 - 16:31
  Istina je da je upravnik jednom rekao dok je doručkovao na Institutu : `` Kakva je ovo hirurgija ....kad dobijem samo 200 Evra od pacijenta...?`` Mnogi su ovo čuli ali tada još nije bio upravnik....a ovo je izgleda njegova glavna preporuka.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi