„Lekara su interesovale samo pare“: Tot
privatna arhiva
„Lekara su interesovale samo pare“: Tot

privatna arhiva

„Lekara su interesovale samo pare“: Tot, Foto: privatna arhiva

Kako on navodi, krajem juna prošle godine, zbog bolova i lošeg zdravstvenog stanja, otišao je na pregled.

- Lekar me je hitno uputio u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici kada je video da je aorta pred pucanjem. Tamo mi je urađena kompletna dijagnostika i utvrđeno je da mi je neophodna hitna operacija. Moj slučaj preuzeo je dr Pavle Kovačević. Objasnio mi je da mogu svaki čas da umrem ako mi aorta pukne i da operaciju može da izvede samo dr Majkl Džejkobs iz Holandije.

Rekao sam neka doktor dođe. Onda mi je dr Kovačević tražio „čast“ od 5.000 evra da zove dr Džejkobsona, plus za troškove njegovog puta i smeštaja, što bi iznelo 8.000 evra. Rekao sam da mi to i napiše kako bih mogao da refundiram troškove od RFZO. On mi je tada rekao: “Dečače, ne razumeš. Ovo je za mene da bih pozvao holandskog hirurga“ - u dahu priča Tot za “Alo!” i dodaje da je dr Kovačević sve to ponovio pred njegovom majkom narednog dana.

- Napustio sam bolnicu i uputio se u policiju, gde sam podneo krivičnu prijavu protiv dr Kovačevića. Pozlilo mi je, pa su me hitno odvezli ponovo u Kamenicu. Doktori su govorili da moram odmah pod nož. Hitno su me transportovali u Klinički centar Srbije, gde sam odmah i operisan. Dr Kovačević mi je ugrozio život. Ja ga nisam interesovao, već samo pare - završava Tot. „Alo!“ je pozvao i dr Kovačevića, on se do zaključenja broja nije javljao. U Ministarstvu zdravlja kažu za “Alo!” da podržavaju nadležne da se ovaj slučaj rasvetli i da će angažovati svog koordinatora za borbu protiv korupcije.

Tužilaštvo radi na slučaju!

Kako „Alo!“ saznaje, novosadska kriminalistička policija podnela je krivičnu prijavu protiv dr Pavla Kovačevića zbog krivičnog dela primanja mita. - Više novosadsko tužilaštvo povodom te krivične prijave preduzima dokazne radnje, nakon čega će odlučiti da li će podneti optužni predlog ili odbaciti krivičnu prijavu - kažu u tužilaštvu.

 

„Ne sme da traži pare“

Dr Aleksandar Redžek, direktor Instituta u Kamenici, kaže za „Alo!“ da je upoznat sa slučajem i da će se odazvati pozivu tužilaštva. - Niko od pacijenata ne sme da traži novac. Sarađujemo sa stranim stručnjacima tako što oni pre angažovanja daju potvrdu da ne zahtevaju naknadu za svoj rad kod nas. Dr Kovačević i dalje radi, a ako se dokaže da su navodi pacijenta tačni, preduzećemo sve zakonske mere - kazao je dr Redžek.

Komentari (75)

Djoko

11.03.2016 20:31

Ja sam morao da dam 100€ za pregled i to u drzavnoj bolnici.Klasicna ucena.I zato podrzavam kada ih biju jer to nisu ljudi vec monstrumi u belim mantilima ogrezli u korupciji.B

srbija

11.03.2016 20:56

Lekar iz inostranstva dodje i odradi operaciju gratis? A nas lekar trazi na hiljade evrica da pozove svog kolegu? Mi bi trebalo to sve da verujemo?

pera

11.03.2016 21:06

"Pare ili zivot" (sud,pravda,policija,zakon,drzava,zatvor,....ma jok,ipak je on prof. dr sc. med. Pavle Kovačević)"samo jedan u nizu...."

DJovan

11.03.2016 21:24

Ako VLADA nastavi i dalje kao do sada, a SRPSKO ZDRAVSTVO, i dalje primenjuje strogo, VLADINU nepisanu zelju, kao i do sada, Srbija ce uskoro prirodnom selekcijom biti najmladja DRZAVA, a njeni gradjani najmladji i najzdraviji O ceme se radi? U nasoj Drzavi bolesni i stari nemaju ni mogucnost da se lece, zdravstvene ustanove ignorisu stare i bolesne; nije vam nista idite kuci, pijte cajeve, ili u boljem slucaju; kupite lek, koji kosta mesecno trecinu penzije, covek ode kuci I um

MUP

11.03.2016 21:33

KD Primanje mita a mita ni na vidiku! Nema elemenata KD ni u pokušaju. Ovo najviše liči na neku iznudu, jer mito nit si dao nit si pokušao dati, tako da to pada u vodu, tvoja protiv reči Dr i ćao, na sudu pada a ti plaćaš sudske troškove i da prostiš pojeo si go*no. Trebao si reći ok, da se dogovorimo, kao odeš po pare, odeš u policiju, prijaviš, dobiješ obeležen novac, budeš ozvučen i uđeš u ordinaciju sutra, daš pare i onda ulete inspektori i uhapse ga i imaš neoboriv dokaz, ovako nemaš ništa.

Andjela

11.03.2016 23:17

Ova prica mi je mnogo naivna. Ne poznam Dr Kovacevica da bih ga branila ali poznam ostale kardiohirurge iz Kamenice i niko ama bas niko nije trazio ni dinar za moju operaciju. Uglavnom sve pohvale za kardiohirurgiju u Kamenici osoblje je na evropskom nivou.

VUKOVI SA MANJAČE

13.03.2016 20:08

@Andjela - NE TRAŽE ONI VAMA NOVAC TAMAN POSLA. ONI VAM SAMO POKUŠAVAJU STAVITI DO ZNANJA DA BI BILO DOBRO DA MALO RAZMISLITE U TOM SMERU ,DA RAZMOTRITE SVE OPCIJE ,DA BUDETE FLEKSIBILNI I TAKO TO.JA SAM MORAO PORED HIRURGA U NOVOM SADU KOJI NISU HTELI DA OČISTE, RANU KOJA JE OTVORENA 2 GODINE ,IĆI U NIŠ DA PLATIM OPERACIJU JER NISAM KORISNIK PIO FONDA NIŠ. LEKARI U NIŠU SU SUPER I STALNO SU GOVORILI DA JE TO SRAMOTA DA U SRBIJI MORA DA SE PLAĆA JER NISI IZ NIŠA. DA LI JE OVO JEDNA SRBIJA ILI JE PODELJENA

Boni

12.03.2016 09:09

Zbog paratiroidne zlezde-kalcijuma vracena sam sa bolnickog prijema za operaciju kuka. U KBC "moj" doktor je tvrdio da nije potrebna operacija. Ulucena sam u drugi KBC, operisana sam, i valjda cu sada moci,posle tri godine,da olerisem kuk! Nisu mi trazene pare, ali jedosnavno, odbijena sam, iako su svi hirurzi iz istog tima tvrdili da mora operacija!

zoran

12.03.2016 10:08

To je onaj isti doktor koga su pacijenti u Kamenici prozvali "Dr. Smrt". Nadimak je dobio po tome što ima 200x veću smrtnost od bilo kog drugog doktora.

vlarum

12.03.2016 10:24

Zahvaljujući inicijativi profesora Kovačevića na Medicinskom fakultetu u NS su u status profesora po pozivu izabrani Prof Dr Kieffer, vodeći svetski hirurg iz domena aortalne patologije, kao i Prof Dr Pascal Le Prince, čovek koji je ugradio najveći broj veštačkih srca na svetu. Takođe, zahvaljujući saradnji koju je on institucionalizovao, na lečenje u Pariz je otišlo više bolesnika za čije kompleksne intervencije lekari u Srbiji trenutno nisu obučeni ( za mešetarenje očito jesu)!

DŽO

12.03.2016 11:37

Gde si ti dečko bio do sada. Kada si operisan? Malo si mi sumnjiv. Zašto si tek sada objavio ovu "vest" na netu. Da nisi izmanipulisan? "Poznati" DJ ??? O čemu pričamo... Čisto podmetanje...

Risto

12.03.2016 11:58

Koliko košta tvoj DJ nastup za koji ni nemaš nikakvu završenu školu .Ne lupetaj kada optužuješ lekar koji u teškim situacijama može da ti spasi život

Dokle

12.03.2016 12:03

Kako da ne. Tražio ti pare. A, jel to samo tvoja reč protiv njegove? Tako svako može da te okleveće i nikom ništa. Ako se ispostavi da si lagao? Šta onda? Sramota

PORODIČAN ČOVEK

12.03.2016 20:10

@Dokle - A ŠTA AKO SE ISPOSTAVI DA JE SVE ISTINA ?

Hirurg Radomir

12.03.2016 12:43

U ovoj komunističko diktatorskoj udbaškoj Srbiji, svesno sa predumišljajem i organizovano se vodi hajka protiv lekara. Niko ne optužuje političare niti tajkune nego se putem medija ispira mozak narodu da su lekari krivi za sve. Profesor Kovačević je najugledniji hirurg koji je nedavno primio odlikovanje od Predsednika Francuske. To je očito zasmetalo nekim političkim protivnicima i sada mu smeštaju. Tipično za Srbiju.

Mita

12.03.2016 13:16

Čista budalaština. Klinac koji misli da je "ozbiljan DJ i producent" bez trunke stida okleveće lekara da mu je tražio mito. Šta si čekao 6 meseci nakon operacije? Da se setiš šta se dešavalo? Koristiš li psihoaktoivne supstance DJ-ju?

Ankica Nikolic

12.03.2016 13:53

Ovo mi lici na klevetu. Ja sam pacijent prof Kovacevica. Savesnijeg i postenijeg lekara nisam videla. Nikada, ali bas nikada ni dinara niti je uzeo niti trazio.Tako da prica ovog momka ne pije vodu.

pacijent

12.03.2016 15:25

Danas svako moze svakoga da kleveti, ovo su ciste gluposti koje su izrecene na racun dr. Kovacevica. Kao bivsi pacijent mogu da tvrdim da mi niko dinara nije trazio i da su svi bili maksimalno ljubazni. Prvi doktror Kovacevic!

Gde si bio?

12.03.2016 15:34

Interesuje me gde si bio do sada? Sta te je sprecilo ranije da ispricas ovo? I ako je tako ljubazno osoblje i uprava, kako te neko drugi nije operisao? Treba da te je sramota!

Gavrilović Zoran

12.03.2016 15:53

Mene je taj isti doktor skinuo sa štrika. Pucanje aorte, raspadao sam se, na plućnom dve nedelje, komiran, dijagnoza disekcije aorte posle 3 nedelje, 1 % šanse da preživim. Dva kolegijuma, niko nije hteo da me operiše i pokvari svoju statistiku. Čovek je došao iz Pariz, nije brinuo o svojoj statistici, i ja živim ponovo, devetu godinu. Nije NIŠTA tražio. Dobio je od mene i moje majke HVALA. I ja mu se sada još jednom zahvaljujem. Pobedili smo

Nadezda

12.03.2016 16:02

Strasno je to sto jedan klinac pokusava da pljune na celokupan trud i rad jednog svecki priznatog doktora. Cemu sve ovo, ne znam. Ali jedno je sigurno da samo mi ne znamo da cenimo i postujemo svoje, vec zbog politike, fotelje ili cega vec udaramo gde ne trebamo, na specijalistu kojeg Francuzi i ostatak sveta dize u nebesa. E Srbijo Srbijo...

Tina

13.03.2016 16:37

@Nadezda - Znas sta je jos strasno? Kada vidis nepismenu osobu u 21. veku.. SveCki? E Srbijo, Srbijo..

Ivana

12.03.2016 16:15

Cekaj, doktor je trazio 5000 evra za sebe i 3 za smestaj kolege, a kolega je trebao da ga operise besplatno? :)

Ana NS

12.03.2016 16:41

Apsolutno sumnjam u istinitost ovog teksta. Doktor Kovacevic je moj lekar i mene je operisao. Nikakvu primednu na njegovu strucnost, ljuckost, marljivost nemam, ni ja niti ijedan njegov pacijent sa kojim sam se susrela. Tako da je jadno i bedno sluziti se ovakvim stvarima, za ovu neistinu neko treba da odgovara.

Tina

13.03.2016 16:34

@Ana NS - LjuCkost? Duso draga, bolje prelistaj gramatiku nego sto pises sta je jadno i bedno...

Djordje

12.03.2016 19:55

Uz profesora Kovacevica su svi zaposleni sa instituta,sestre,lekari i pomocno osoblje...To je dogovorena izmisljotina pacijenta za kojeg je utvrdjeno jos dok je lezao da je pod uticajem psihostimulanasa a koga je iskoristio najpokvareniji covek na institutu ,upravnik klinike za kardiohirurgiju pola lazni svestenik,pola lazni policajac a sve u svemu nemoralan i ispod-prosecan lekar specijalista.On duze vremena pokusava da uvede strahovladu na institutu a ne shvata da je svima smesan - ŠOĆKE !!!

Pera kojit

12.03.2016 22:15

@Djordje - Bravo kralju! Sve si upravu!

Natasa Rostova

12.03.2016 22:26

Ovo nije prvi put da napadaju Prof Kovačevića. Iza takvih napada se uvek kriju upravo oni koji reketiraju pacijente. Sramota.Operiše ljude od kojih drugi dižu ruke. Zbog svojih zasluga u medicini je postao vitez nauke u Francuskoj. Govori sedam jezika... Kod nas bi da ga kamenuju. I uvek se pojave ugledni di džejevi i ostali polupiusmeni polusvet Zato u ovoj zemlji nema napretka. uvek se seče ona travka koja najviše štrči.

Zoli

12.03.2016 22:40

Slažem se sa Đorđem " Načelnik nam je prevazišao hirurgiju- on je definitivno za psihijatriju"

voper51

12.03.2016 22:54

a sam suprug žene koju je operisao dr. Jacobs 20-21.04. prošle godine. To što je ona ostala živa dugujem dr. Kovačeviću. Sama operacija zamene kompletne aorte je trajala 10 sati, a posle toga, bila potrebna i reoperacija, koju je sam izveo dr. Kovačević 21.04.2015. Za sve što je uradio dr. Kovačević NIJE TRAŽIO NIŠTA! Čak je odbio i da njega i dr. Jacobsa izvedem na večeru! Još nešto: onako kako je navedeno u članku, nisu reči dr. Kovačevića, ON TAKO NE GOVORI! Vojislav Perić

marko

13.03.2016 08:56

Sad sad se setio da mu je trazio 8000 evra. Sad posle devet meseci izlazi prica. Prica bez ikakvog osnova. Da se diskredituje covek koji se borio protiv Radovanoviceve tiranije I korupcije. Ovo nema nikakvog osnova. Dr Kovacevica poznaje I priznaje citav svet.

Lacika

13.03.2016 10:18

Upravnik kardiohirurgije je aplicirao na tri policijske akademije sa pecatom i potpisom profesora kardiohirurgije.Profesor je (posredstvom Irineja Bulovica) na pet katedri bogoslovije sto je stavio i u svoj kurikulum.Na televiziji se slikao u mantiji svestenika a kasnije je za svaki slucaj kupio i pistolj.Uziva u spijunazi svojih saradnika pomocu psihijatrijskih bolesnika koji rade na institutu.Kod sekretarica je postavio pet kalendara policijskih uprava a u svojoj sobi dvadeset ikona....

Vesna

13.03.2016 10:31

Nacin na koji je upravnik kardiohirurgije poskidao sve glavne sestre i tehnicare, sve nacelnike sluzbi kardiohirurgije doveo je do toga da mu se svi smeju iza ledja a doktori mu uglavnom postavljaju psihijatrijske dijagnoze. On u svojoj narcisoidnosti to ne primecuje.Ubedjen je da svira gitaru kao Pako de Lucia, zna bogosloviju kao profesori na bogosloviji, špijun poput 007...izbegao je rat na Kosovu gde su svi lekari isli sa nalogom i pobegao u Bosnu... Pavla proganja manirom hoštaplera!

Vlada

13.03.2016 10:42

Profesora Kovacevica dugo proganjaju minorni likovi sa Instituta koji svoje merkantilne aspiracije ne mogu da prikriju.Boje se da ce im reketiranje stati onog momenta kad dodje do promena u organizaciji.Najveci organizatori proganjanja profesora su dezerter sa Kosova Dr Kurcika Jonjev,Dr Stamenko koji je tada pobegao u Bosnu izjavivsi da nije drzavljanin Srbije koja ga je skolovala i da ne podleze nikakvoj radnoj obavezi na klinici gde je zaposlen.Sada je on upravnik i proganja Prof Kovacevica

Laza

13.03.2016 10:50

Sve sto se dogadja na institutu je posledica pogresnih politickih procena u Vladi Vojvodine a posebno u Sekretarijatu za zdravstvo gde nijedan kandidat za rukovodece funkcije instituta nije prosao nikakvo testiranje vec je bila dovoljna clanska karta neke politicke stranke i spremnost na visoku korupciju sa nabavkama.Da bi se ostalo na funkciji potrebno je najbrutalnije eliminisati konkurenciju.Covek koji tvrdi da je svestenik i policajac a uz to nosi i pistolj je bio najbolji izbor za ovo!!!

Endre

13.03.2016 11:00

Prof Kovacevic ne stoji iza ovakvih stvari. Pre ce biti da je to upravnik kardiohirurgije koji dovodi sve pacijente pre otpusta u svoju kancelariju na duzi razgovor u cetiri oka dok sekretarice cuvaju vrata.Oko njega su policijski kalendari i dvadesetak ikona da se ogradi od necistih sila koje borave u njemu.Posto je autistican u Novom Sadu pridobio je emotivnu potporu u jednom mladom specijalisti sa kojim deli intimu a na institutu pricaju da mu je ovaj doktor ‚‚socijalna proteza‚ u gradu..

LJ KASA

13.03.2016 18:31

bila sam pacijent profesora Kovacevica koji mi je rekonstrisao srcani zalistak.Ekipa lekara okupljena oko doktora shshaka imala je ideju da je moja operacija neizvodljiva zbog navodno problama sa jetrom shto nije bilo tacno. Dva meseca sam cekala da dokazem da sam sposobna za operaciju a ekipa doktora Shushka je cekala da mi on zakaze operaciju jer odjednom ja moj slucaj postao jednostavan a opperacija moguce izvedena odmah, verovatno zbog njegove velike strucnosti koju je stekao u Prnjavoru.

Lacika

13.03.2016 18:39

Profesor Kovacevic je savestan lekar koji prihvata najteze operacije.Cesto mu upravnik namesta teske operacije.Zasto se pacijent javlja posle dogadjaja koji se odigrao pre godinu dana?Da li mozda uprava instituta zeli da diskredituje i eliminise najbrutalnijim sredstvima jedinog kandidata na rukovodecu funkciju koji je i nosilac najviseg Francuskog odlikovanja? Svi doktori nauka su doktorirali u Novom Sadu izuzev sadasnjeg upravnika Dr Stamenka Suska koji je doktorirao u Prnjavoru.

lala

14.03.2016 14:13

@Lacika - Naravno da prihvata najrizicnije operacije, kada se one najbolje placaju...

Paja

14.03.2016 14:32

Pavle Kovacevic je promenio u svojoj karijeri 4 direktora. Pocevši od Prof. dr Petrovica koji je pokušao da napravi nešto od njega ali nažalost nije uspeo,cak mu je na samrti tražio sve knjige da mu vrati koje mu je dao.Prof. dr Radovanovic je shvatio da je Kovacevic beznadežan slucaj,cak ga je i otpustio. Zatim tu dolazi Prof. dr Cemerlic pa Prof. dr Nikolic i na kraju Prof. dr Šušak.Sa svim direktorima ima problem. Sada botovi Kovacevica,kao i on sam napadaju direktora dr Šuška. U cemu je p

Aleksandra

14.03.2016 17:48

Profesora Kovačevića kleveću zli jezici i upravnik kardiohirurgije.U Srbiju je poput njega zbog migracija stigao polupismen svet koji se ovde školovao i posle desetak godina dobio pravo da ispolji sve svoje komplekse.Nekad prodju generacije da se neko iz ‚‚pasive‚‚ uklopi u društvenu stvarnost.Zbog ovakvih danas svi žele da uteknu iz Srbije i ostave prazne moždane pašnjake za pokolenja a i naš Institutut ... . Sve ono napisano za upravnika Stamenka Šušaka je najčistija istina - proverite!

Aleksandra

14.03.2016 18:55

Upravnik kardiohirurgije Stamenko Šušak, čovek koji je došao u iz dijaspore a koga je Srbija školovala - za razliku od Dr Redžeka,Dr Radovanovića,Dr Kovačevića, Dr Nikolića,Dr Šuntića koji su obukli uniformu - za vreme bombardovanja beži u Bosnu i kaže da nije državljanin Srbije!!! On danas blati i kleveće svoje kolege ogrnuvši svešteničku mantiju,kupivši pištolj i prijavivši se kao profesor na tri strane (špijunske) policijske akademije što stoji u njegovom kurikulumu na institutu. SRAMOTA

Djordje

14.03.2016 19:11

Načelnik kardiohirurgije Stamenko Šušak je voljom vladike Irineja Bulovića, ekumeniste a sa poznatim sklonostima vladikinog intimusa premijera Vojvodine Pajtića postavljen na to mesto željom premijerove supruge dr Vesne Pajtić i sa kojom je generacija i preko koje cinkari godinama svoje kolege a sada preko insturmentalizovanog narkomana blati instituciju u kojoj radi - da li i to za strane policijske službe u koje je involviran? Načelnik ima ljubavnika na institutu - ‚‚socijalnu protezu‚‚

Hrvoje

14.03.2016 19:17

Da postavim samo jedno pitanje - ako je vladika Irinej Bulović ekumenista njegov zaštitnik, da nije pomenuti doktor koji nosi pištolj,mantiju i bibliju a član je tri policijske službe iz inostranstva kojim slučajem rodjak Hrvatskog generala Gojka Šušaka a uvukao se kao spavač u naše redove da uništi još jednu instituciju došavši sa kozjih staza u Novi Sad. Njegova očigledna gej aspiracija preko nekoliko gej persona koje su spomenute samo služi da se odradi zadatak u sredini u koju je poslat.

vanesa

14.03.2016 19:41

Strasno je da u Srbiji svako moze da blati svakog bez ikakvog dokaza po novinama pa makar one bile i neozbiljne.Ne ulazim u odbranu ili optuzbe,samo znam da je Profesor Kovacevic castan i posten covek jer je operisao dosta ljudi koje licno poznajem i oni imaju samo reci hvale za doticnog.Takodje znam da Profesor operise najteze slucajeve i svima pruza sansu,bez obzira na tezinu i komplikovanost hirurskog zahvata.Covek je odlikovan u Francuskoj!!! Nikad nismo znali da cenimo svoje ljude! Uzas!!!

Ivan

14.03.2016 20:06

Nisu ovde jasne neke činjenice.Kao prvo zašto se ovaj muzikant javlja posle skoro godinu dana i ko ga je instruisao ? Molio bih i upravnika kardiohirurgije Dr Šušaka da odgovori samo na jedno pitanje.dok uživamo čitajući kakvih sve likova i pikanterija nema u Srpskom zdravstvu. Kao upravnik klinike i član pet bogoslovija i tri policijske akademije što ste očigledno naveli, zašto ne napišete pošteno i mesto gde ste doktorirali? Ako je to Prnjavor - zašto niste tamo i ostali ? SRAMOTA ZA SRBIJU

Ilja M.

14.03.2016 20:33

Upravnik kardiohirurgije u Kamenici, se sprema preko Irineja Bulovića i ekumensko -katoličke klike posle izbora da pobegne u Izolu (Slovenija) a ovo blaćenje kolege je samo izraz nemoćnog besa za koji je instrumentalizovan politički od Bojana Pajtića , koji je takodje ‚‚pa-pa‚‚dovidjenja...pa se sprema da ide i dalje a u svom mandatu je napravio rimejk arhaične hirurgije na nivou Ninoslava Radovanovića koji je prvo pobegao za vreme bombardovanja , pa onda opljačkao Srpsko zdravstvo i utekao!

Atila P.

14.03.2016 23:39

Atila , još samo malo pa će se sve saznati....kako ste ti i upravnik klinike hteli da izmanipulišete Profesora Pavla Kovačevića a onda neće pomoći ni tebi ‚‚vutra‚‚ ni Stamenku Šušaku tri policijske aplikacije, pet profesura na bogosloviji,ni pistolj, ni biblija, ni mantija...ni doktorat u Prnjavoru (Laktašima)Ni Bojan Pajtić ni vladika Irinej Bulović zvani ‚‚ žuti aritmije‚‚ni tvoj mali prijatelj koga k....i koristiš kao ‚‚socijalnu protezu‚‚ OZNA SVE DOZNA !

Petar NS

15.03.2016 08:32

Pročitao sam do sada sve komentare na ovom sajtu.Kad to analiziram,čini mi se da je dr Kovačeviću napakovano,a da je pacijent(DJ-producent)zloupotrebljen.Iz više komentara se naslućuje da iza toga stoji upravnik kardiohirurgije(dr Stamenko Šušak),koji verovatno ima dobre veze u policiji,a i lični animozitet prema dr Kovačeviću,strahujući da posle izbora dr Kovačević ,možda bude postavljen za direktora.To je poenta,po mom mišljenju.

Mirko

15.03.2016 13:57

Svašta se dešava na tom Institutu....Klevetanje kolega, drogirani di-džejevi i institutski gejevi.... lažni doktori - lažni sveštenici policajci-gejevi,propast zdravstva i autodestrukcija naroda u Srbiji....kolektivno samouništenje. Jasno izdiferencirane tri grupe...mladi koji rado beže iz zemlje....intelektualci postali gluvonemi i nezainteresovani subjekti....a kuka i motika spremna na sve sem na rad, obrazovanje i samoodricanje.Ovi su nažalost najbrojniji - vidi se put kuda ide Srbija!

Čobela

15.03.2016 14:34

Iz komentara se jasno vidi da ste instruisani da blatite jednog lekara superspecijalistu iz razloga koji imaju veze sa politikom,nečijim kompleksima i ličnim animozitetom a takodje je jasno da su verovatno i ti koji su Vas iz niskih pobuda naveli na to instruisani od drugih sa većim politilkim ulogom ' Bojan Pajtić, Dr Nadica Čemerlić Adžić....koji uskoro treba da krivično odgovaraju za pljačku 18 miliona evra pri korupcijama u gradnji Kamenice 2. 8.000 evra je fiktivno a koliko je vaše?

Veliki Aca

15.03.2016 14:59

Treba da vas je sramota to što radite upravniče sa doktoratom iz Prnjavora! Profesor Pavle Kovačević Vas je ućio i da nosite klompe na institutu - davno, kada ste se još slikali za televiziju ‚‚Apolo‚‚ u mantiji kaludjera i pričali protiv transplantacije srca.. Doveo je Profesora Kifera iz Pariza da Vas uči i operiše,Profesora Pascal Le Princa,Profesora Majkla Džejkobsa kod koga ste išli na seminar pet godina zaredom dobrom voljom Kovačevića....Pariz,Klivlend,Hjuston!!! A koga ste vi doveli?

Dr Mića

15.03.2016 15:10

Profesor Kovačević je poslao 25 doktora na usavrsavanje u Pariz u čuvenu bolnicu ‚‚Salpetijer‚‚ i doveo tri eminentna profesora hirurgije srca i aorte da ovde operišu i usavršavaju kolege zbog čega je i dobio priznanje - visoko odlikovanje Francuske Vlade. Zatim doktore i teške pacijente u Hjuston kod J. Cosellija,doktore u Klivlend,doktore u Mastriht (po 15 svake godine) u toku pet godina. Poslao je i bivšu suprugu aktuelnog premijera na uspešnu operaciju aorte u Pariz kad ovde nije moglo.

Vpera

15.03.2016 17:55

Dr Susak Stamenko je izvrstan lekar, a kako sam cuo nakon sto je postavljen na mesto upravnika pokusao je da napravi reda na klinici i resi se korupcije i evo rezultata tome. Pogledajte malo statistiku smrtnost pacijenata dr Susaka i videcete da je najmanja, a povrh svega ima medju najvise operacija.

Dr Ana

15.03.2016 18:26

Upravnik kardiohirurgije Dr Stamenko Šušak može da bira i težinu i broj operacija a i merkantilne pacijente pa zato ih odvodi u svoj kabinet na razgovor u četiri oka dok na moguće neželjene goste motre sekretarice.To je naučio od Ninoslava Radovanovića čija je bila omiljena rečenica za pacijenta:‚‚Hajde da se kladimo u 5.000 evra da ćeš sutra biti operisan`` Kao i Radovanović pobegao je iz Srbije za vreme NATO agresije. Kao hirurg je merkantilan i bira lake pacijente pa je zato i takav ishod.

Anesteziolog

15.03.2016 18:36

Da li je normalno da neko ko je profesor na univerzitetu i upravnik klinike nosi mantiju .pištolj i bibliju, da drži dvadeset ikona u svom kabinetu a kod sekretarica da postavi pet kalendara policijskih uprava ? Da li je normalno da aplicira za tri strane policijske agencije i da je profesor pet bogoslovija i da to sve stavi u svoj kurikulum na institutu a da istovremeno krije gde je doktorirao? Koga on to laže ako svi zaposleni znamo ko je on ? Kune se u te ikone a laže Boga ama svaki dan

Perfuzer K.

15.03.2016 18:46

Kod Radovanovića smo svi upisivali prekovremene sate po savesti i to je redovno isplaćivano.Taj Stamenko Šušak je uvek upisivao ogromne prekovremene sate a prvi je kidao sa klinike još dok pacijent nije bio ni stabilan i primao enormnu platu još dok nije ni prve klompe razgazio.Sekretarici je donosio parfeme da stvar legne. Hvalio se Irinejom i mantijom pa ga je šef anestezije zvao Amfilohije i rekao da je on najveće zlo na institutu. Danas on nikom ne dozvoljava prekovremene sate.

Anesteziolog 2

15.03.2016 19:01

Šušak je jedan iskompleksiran dijasporac koji prezire i kulturu i inteligenciju.Valjda ga je tako naučio Irinej Bulović čije sklonosti svi znaju u Novom Sadu.Kad mladji kolega dežura nedeljom i subotom on ga prezire jer ima platu skoro kao upravnik.A on kao upravnik ne želi da dežura. Školije ćerku u inostranstvu,ima četvoro maloletne dece, žena mu ne radi odinama....ima i skupocen džip. Plata mu je 75.000 dinara. A došao je da iskoreni korupciju... kako misle neki magarci? KAKO? ON JE TAJ !!!

PosmatracP

15.03.2016 19:51

Citajuci sve komentare vrlo lako je zakljuciti da je dr Susak izgleda kost u grlu silnom korumpiranom zdravstvenom aparatu (cast izuzecima) koji nakon postavljenja na mesto upravnika pokusava svim silama da se bori protiv isth te je iz tog razloga kost koja bode. Ima li ko na umu zasto dr Kovacevica zovu "doktor smrt" i iskreno kaze sta so znaci? Pa mislite ako to znate da biste otisli kod tog doktora na pregled ili nedaj boze na operaciju.

Pravda

15.03.2016 23:35

@PosmatracP - Prof.kovacevic je Vitez koliko se secam.Cini mi se da je ova prestizna nagrada mnogima trn u oku,ne da mi se cini nego je to ocigledno.Mislim da muzicar ocigledno radi po necijem receptu za neku lovu ili popularnost.Moja majka je bila pacijent prof.Kovacevica operisao je i izvukao iz mrtvih.Ovo sto on prica,nije stil prof.Kovacevica.Ocigledno je muzikant pogresio frekvenciju!

Mila

15.03.2016 19:57

Komentari su svi istiniti i kako mi se kao zaposlenoj koleginici na Institutu čini,mnogo šta će još isplivati a Bojan Pajtić je postavio svu ovu kamarilu , odnosno sve same promašaje....kao što je i on - BIVŠI ČLAN NARODNE STRANKE MILANA PAROŠKOG, A SADA KAD STVARI VIŠE NE IDU ,JEDAN INDOLENTNI DEMOKRATA KOJI JE PUSTIO DA SVE IDE NIZ VODU I KOME TEK TREBA DA SE SUDI ZA LOPOVLUKE MAKAR U ZDRAVSTVU POKRAJINE ( INSTITUTI U KAMENICI I KLINIČKI CENTAR VOJVODINE GDE JE NJEGOVA SUPRUGA VESNA DIREKTOR).

BIA

15.03.2016 20:22

Bojim se da priči ovde neće biti kraj jer je povučen jako loš potez od strane dece koja su postavljena za šefove srčane hirurgije. Otvorila se Pandorina kutija ove kuće koja je bila zaključana od afere oko Ninoslava Radovanovića.Na sceni su sad njegova loša deca koja su dobila vlast jako lošim Pajtićevim izborom. OKO KAMENICE IMA TAKVIH INFORMACIJA DA BI ISTRAGOM PAO KROV SA SVA TRI INSTITUTA A DOKTORI POHAPŠENI. Deca teraju zeca a isteraće vuka !!! ŽRTVENI JARAC BIĆE BOJAN PAJTIĆ I KRIMINAL...

Dj Jakovljević

15.03.2016 20:37

Ninoslava Radovanovića i mene je saletao taj Dr Šušak, još pre 12 godina da osporim magisterijum njegovom kolegi Milosavljeviću , što ja kao stari političar nisam shvatao a onda sam mu rekao: `` Šta je tebi to ušlo u glavu....ako ne želiš da pomogneš svom kolegi, zašto mu onda odmažeš...``? Kao komunista nisam voleo vernike a pogotovo lažne kao Šušak, mada sam na nagovor Radovanovića morao da idem u taj Prnjavor gde je branio doktorat a da nije bilo ni katedre kardiohirurgije...samo jagnje!

Potić

15.03.2016 20:53

Kao dugogodišnji statističar instituta Dr Šušak, znam da ste uvek lagali...Sami sebi pravite program, sami nerelalno procenjujete pacijente - najlakse kao najteže,bežite od teških hitnih bolesnika,oni od kojih uzimate pare su na prvom mestu a ima i još dosta toga...Uostalom kako školovati ćerku u Beču a i sve ostalo što se zna. Ovaj vaš pokušaj strahovlade će kratko trajati... vi ste karikatura celog instituta!

Jagnjetina

15.03.2016 21:34

Pošto nauke u Prnjavoru nema da li možete da nam opišete ukus tog jagnjeta ili koliko ih je već bilo pošto je u Prnjavor odveden ceo autobus....?Vi ste možda naučili zanat ali nemate kvalifikaciju za vrhunsku naučnu instituciju a i subspecijalistički ispit ste polagali kod Profesora Kovačevića.Smeta Vam pojava Doc Dr Velickog a pogotovo njegova plata koja je kao i Vaša kad jadnik dežura nedeljom...spomenuli ste to ,zar ne? Ali Lazar Velicki vodi naučne projekte i piše gotovo sve naučne radove.

mika

16.03.2016 10:01

E Srbijo, o cemu se ovde raspravlja, pa ljudi jeli iko primetio da je prica krenula o dr Kovacevicu i nakon toga se ista prebacuje na nekog dr Susaka, pa ljudi za koga je receno da je trayzio novac. Tacno se vidi kako se lopta prebacuje i polemika skrece sasvim na drugu stranu i drugog coveka da bi se izbegla prica o 8000 evra. Slozicete se 8000 evra nije mala cifra, pa naravno zato se i prebacije lopta na druge da bi sebe sakrili.

Mika 2

16.03.2016 12:41

Zato što loše pratite predavanje na času niste primetili kvalifikacije i jednog i drugog. Profesoru Kovačeviću je i supruga profesor medicine i to baš za pokvarene detinjaste ludake...pročitajte još jednom komentare...ne pratite predavanje! Profesor Šušak školuje dete u Beču,supruga mu je dala otkaz - ne radi, ima četvoro dece i sve to sa jednom platom....koješta!!!! U Srbiji već godinama lopovi najglasnije viču - drž‚te lopova ,i to najviše oni koji su gladni onoga što starosedeoci imaju!!!

Tigar

16.03.2016 14:26

Pavle Kovačević ima najveću smrtnost u institutu,proverite da li bez razloga nosi nadimak Dr Smrt.Pitajte ga tako poštenog i kako je prošla poslednja pacijentkinja koju je operisao navedeni Džejkobs koji je pred kraj nezavršene operacije otišao na avion a Pavle završio operaciju.Pacijent je naravno umro.Pitajte ga za koga on sve radi javno i tajno,koliko je stranaka promenio i koga je sve molio da mu daju neko priznanje ne bi li se time u javnosti branio protiv otkaza i robije koja mu sledi.

BIA

16.03.2016 15:13

Pitajte vi kolege anesteziologe,tehničare,perfuzere ko je ko na institutu ali obavezno zaobidjite špijunsku ekipu Dr Šušaka koja priča bajke o navodnom Šušakovom doktoratu u Berlinu - ustvari Prnjavoru ( Laktaši) gde su jeli jaganjce i nema nikakve kardiohirurgije ni klinike a kamoli nauke.On priča pacijentima da ima bolje rezultate od svih svojih kolega a ima u bazi podataka tako brzih smrti da ni u avionskoj nesreći ljudi tako brzo ne umiru. Bolesnik hoće ekskluzivu na reket pacijenata !!!

Profesor matematike

16.03.2016 16:20

Ko ovo čita.....ne može da se otme utisku LEP JEDAN KOLEKTIV I VELIKA NADA ZA PACIJENTE !!!!

doktor sa instituta

16.03.2016 16:31

Istina je da je upravnik jednom rekao dok je doručkovao na Institutu : `` Kakva je ovo hirurgija ....kad dobijem samo 200 Evra od pacijenta...?`` Mnogi su ovo čuli ali tada još nije bio upravnik....a ovo je izgleda njegova glavna preporuka.

saradnik

16.03.2016 17:17

Svi znamo koliko je naš upravnik merkantilan i pohlepan na novac a zlurad na uspeh Profesora Kovačevića.Zmija je iz nedara izašla baš mesec dana pred izbore - slučajnost! Policijsku školu je učio iz loših knjiga ali pokvarenost je godinama upijao od Irineja Bulovića. Kocka je bačena - da li će se više uzdati u Boga, svoj pištolj ili bekstvo koje je već usavršio za vreme rata u Bosni i NATO agresije - videćemo!!!!

statističar

16.03.2016 17:22

Stalno spominjete upravnika Dr Stamenka Šušaka a niko ne spominje njegovog kuma Dr REDŽEKA koji je direktor a za devet meseci direktovanja i nabavki na institutu kupio je ni manje ni više nego PORŠE KABRIOLET ZA 70.000 EVRA !!! OVO SU SVE KADROVI PREMIJERA VOJVODINE BOJANA PAJTIĆA !!! ZATO KAMENICA 2 SKORO NEĆE PRORADITI - ČEKA JE SUDBINA RAZVOJNE BANKE VOJVODINE !!!

KAČAVENDA

16.03.2016 18:54

JEDINO NEMA GDE JE TAJ ŠUŠAK DOKTORIRAO....NEKA DODJE DA GA JA MALO DOKTORIRAM U BIJELJINU !!!LAKO JE GUZITI ONOG MLADOG SPECIJALISTU....

Miklos

16.03.2016 19:23

UPRAVNIK KARDIOHIRURGIJE - Dr STAMENKO ŠUŠAK: • Počasni član IACP (International Association of Chiefs of Police) od 2014. • Počasni član EPA (European Police Association) od 2014. • Počasni član IPA (International Police Association)od 2012. • Član Upravnog odbora Eparhijskog saveta Eparhije bačke • Član svepravoslavnog bioetičkog komiteta Vaseljenske patrijaršije • Gostujući profesor na Teološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu • Član bioetičkog komiteta Svetog Arhijerejskog Sinoda