Predrag Baraš
Printscreen
Surčin

Printscreen

Surčin, Foto: Printscreen

Naime, po rečima Predraga Baraša, člana veća opštine Surčin, na ovom smetlištu se nalazi tri i po tone pilećih iznutrica i nogica.

- Sa deponije se širi nepodnošljiv smrad, a vodoizvorište je udaljeno samo četiri kilometra odavde, pa je postojala mogućnost ekološke katastrofe - kaže Baraš i dodaje da su "policija i komunalna preduzeća pokrenuli istragu o ovom slučaju".

Predrag Baraš

Printscreen

Predrag Baraš, Foto: Printscreen

On apeluje na meštane Surčina da ne bacaju otpad na divlje deponije i da ih prijavljuju kada ih uoče. Baraš dalje poručuje da gradska čistoća jednom mesečno uklanja kabasto đubre sa javnih površina, ali je u slučaju ovakvog smeća, koje zahteva spaljivanje, neophodna intervencija Zoohigijene.

Počionici ovog ekocida još uvek nisu pronađeni, ali je, zbog ogromne količine ostataka piletine, isključena mogućnost da su krivci građani već je u pitanju neka firma.

- Sumnjamo da je ovo uradila neka firma iz Vojvodine ili iz druge gradske opštine - zaključuje Baraš i dodaje da "su kazne za ovakve prekršaje na teritoriji autonomne pokrajine pet puta veće nego u Beogradu".

PROČITAJTE JOŠ: