SINIŠA MALI O IZGRADNJI METROA To je jedan veliki san koji građani Beograda ali i Srbije sanjaju!

Razvojna šansa

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

 

Francuska kompanija "Ežis" predstaviće danas vladinoj radnoj grupi koja odlučuje o projektu metroa u Beogradu detaljnu trasu i prve i druge trase, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali I naglasio da je metro razvojna šansa.

“Videćemo kako izgleda predstudija. Odmah nakon toga donosimo odluku ko će da radi studiju izvodljivosti zajedno s detaljnim projektom. To neka traje narednih godinu dana. Paralelno s tim rešićemo i strukturu investiranja tog projekta”,rekao je Mali odgovarajući na pitanje novinara posle posete nove fabrike "Mei Ta2 u Obrenovcu.

 

Mali, koji je i kopredsedavajući radne grupe za taj projekat, kaže da je realno da se do kraja naredne godine krene u realizaciju tog velikog projekta i ispuni dato obećanje.

Prošle nedelje je, navodi, imao odvojene sastanke i s francuskim i s kineskim kompanijama koje su izrazile želju da finansiraju ovaj projekat.

 

“Naše obećanje je bilo da ćemo do kraja 2020. krenuti u izgradnju metroa u Beogradu.To je jedan veliki san koji građani Beograda ali i Srbije sanjaju. Ne možete da imate velegrad koji se razvija bez metroa. Svakim novim sastankom smo korak bliže”, navodi Mali.

Naglasio je da su javne finansije dobre i da Srbija ima mogućnost da obezbedi novac za izgradnju metroa.

 

“Kada investirate u izgradnju nečega kroz građevinsku industriju, vi podstičete rast vaše privrede. Kao i Beograd na vodi. Niko nam nije verovao za Beograd na vodi, sada od najružnijeg dela Beograda imate najveće gradilište u ovom delu Evrope na kome svakoga danas radi 1.550 ljudi”, rekao je Mali.

Metro, objasnio je, znači razvoj Beograd, veći BDP i veću atraktivnost Srbije u smislu novih inevsticija i bolji kvalitet života.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi