SRBIJA UVODI KARANTIN ZA STRANCE Tiodorović se oglasio posle sastanka kriznog štaba, sprema se promena!

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se planira uvođenje obaveznog PCR testa i izolacija od 14 dana za strance koji dolaze u Srbiju.

Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen

On je za Tanjug naglasio da će na sledećoj sednici Kriznog štaba, koja će biti tokom ove nedelje, biti precizirano na koje zemlje će se to odnositi.

Kako je naveo, Srbija sada ima bolju epidemiološku situaciju nego pre mesec dana i sada to treba očuvati.

"Moraćemo to da uradimo, ali tek na osnovu sagledavanja epidemiološke situacije zemalja oko nas. Dileme nema mnogo za Brazil i Indiju, ali moramo imati dobru procenu za evropske zemlje", naveo je Tiodorović.

granica
granica, Foto: Printscreen

Napominje da je važno da se održe i ekonomske veze, promet ljudi i robe, ali da se mora voditi računa i o epidemiološkoj situaciji.

"Tu odluku ćemo doneti u narednih nekoliko dana. O tome smo već razgovarali, ali nismo precizirali na koje zemlje će se ta mera odnositi", kazao je on.

Napominje da se za strance uvodi mera obaveznog negativnog PCR testa, ne starijeg od 72 sata, i mera izolacije od 14 dana, jer Srbija sada ima bolju situaciju što se tiče obolelih od kovid 19, od mnogih evropskih i svetskih zemalja.

Korona, KBC Zemun
Korona, KBC Zemun, Foto: Alo/Vladimir Marković

"Trenutno smo otvoreni prema celom svetu. Moramo paziti i na Južnu Ameriku, deo Azije, pa i na SAD. Moramo jasno da kažemo na koje zemlje se odnosi obavezan test, a sa kojim zemljama će ostati kao i do sada. To mora da bude pažljivo analizirano", zaključio je on.

Povezane vesti

 • Korisnik: Eto
  12/08/2020 - 21:40
  Na granici treba testirati odreda, a ne samo strance,, jer ispade na mi sami najvise sirimo koronu, i kod kuce i u inostranstvu. Narocito treba testirati one sto su se na silu boga, da slucajno jedne godine ne propuste da zamoce du*e u more, nabili u Neum jedan drugom na glavu!!!
 • Korisnik: dado
  12/08/2020 - 12:42
  Uvedite za Nemačku Austriju i Švajcarsku gde zivi vecina nasih drzavljana. Sad ce proci godisnji....
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi