Hašim Tači
Tanjug
Zločinac:  Hašim Tači

Associated Press

Hašim Tači, Foto: Associated Press

Tim Prištine za dijalog sa Beogradom nije uspeo da uspostavi koordinaciju sa predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem, prenosi "Koha Ditore", i dodaje da im on do sada nije dostavio ni dokumenta kojima raspolaže u vezi sa dijalogom.

Kako navodi list, danas ističe rok koji je postavio tim za dijalog do kada Tači treba da stavi na raspolaganje dokumenta koja ima, a 15. januara rok za "finalizaciju platforme", koja posle treba da se prosledi parlamentu.

Pročitajte još:

List navodi i da su svi napori tima da Tači ispoštuje dogovor billi neuspešni, kao i da on nije ispunio obavezu u vezi sa razmenom informacija i dokumentacije.

U međuvremenu, kao krajnji rok za finalizaciju, kako se navodi, državne platforme, koja će biti dostavljena parlamentu, određen je 15. januar.

Avni Arifi, koji je ranije bio zadužen za tehnički dijalog Beograda i Prištine, a sada jedan od članov tog tima zadužen za izradu pomenute platforme, rekao je za "Kohu", da očekuje da će u naredna dva dana taj dokument biti finalizovan.

- Smernice za platformu su postojeći dokumenti koji su u skladu sa zakonom i ustavom, a koji su već odobreni od kosovskih vlasti - rekao je Arifi.

Inače, Dardan Gaši, takođe član prištinskog tima za dijalog, rekao je u intervju za KTV da dokumentacija nije dostavljena, da Tači nije na Kosovu, kao i da niko, pa ni vlada, ne zna gde se nalazi.

 

Komentari (1)

Saradžogla

11.01.2019 16:34

Utekao je kod svoje familije Danilović koji nisu promenili veru a žive u obližnjem gradu centralne Srbije.