Saobraćajna policija
Alo!/Nenad Vujanović
Saobraćajna policija

Alo!/Nenad Vujanović

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Zamenik gradonačelnika je dodao da je izdat nalog da se posebno kažnjava bahato parkiranje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podržao je bicikliste koji su juče protestovali u Vasinoj ulici, ali i najavio novi vid borbe protiv bahatih vozača od januara 2020.godine.

Vozači, ovaj propis se odnosi na sve! Ako vas uhvate kazna ide do 20.000 dinara!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 14.11.2019. 12:39 - 14.11.2019. 14:30 Fizičkim licima zaprećeno je kaznom od 6.000 do 20.000 dinara, autobus GSP Beograd stanica automobili semafor , Foto: Alo!/Rajko Ristić Iako poslednjih dana svi pričaju o novim merama koje će uključivati zabranu uvoza vozila sa euro 3 motorom, vozače mnogo više treba da brine to što su od 1.

I to uz pomoć novih sofisticiranih kamera koje se uveliko poslednjih meseci postavljaju po srpskoj prestonici.

– Biciklisti koji su juče postavili paradajz na biciklističkoj stazi, kako bi skrenuli pažnju na bahato parkiranje, potpuno su u pravu. Biciklističke staze služe za bicikle, a ne za bahate vozače i njihovo iživljavanje. Nažalost, nije ovo jedina bicklistička staza koja služi za parkiranje – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da je izdat nalog da se posebno kažnjava ovo bahato parkiranje.

– Nažalost, u gradu nema dovoljno ni saobraćajnih policajaca niti komunalnih milicajaca da sankcionišu ovaj bezobrazluk sa parkiranjem "na minut" i sa "četiri migavca" na svakom mestu gde se dešava – istakao je Vesić. On je dodao i da je Grad Beograd počeo da rešava ovaj problem.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

– Prvo ćemo od 1. decembra rešiti bahato raznošenje robe po gradu tokom čitavog dana i zaustavljanje saobraćaja – kazao je Vesić i dodao da će Grad Beograd od januara rešiti parkiranje "na minut" na ulici, na biciklističkim stazama i na trotoroarima.

Grad završava nabavku visoko tehnološki napredne opreme kakvu imaju mnogi veliki gradovi Evrope koji su tako rešili problem.

– Od januara i ovaj problem na teritoriji grada koji je zoniran biće rešen. Nove kamere će pokrivati sve najvažnije ulice, pa će bahati vozači da plaćaju kazne, a ne da vuku čitav grad za nos – rekao je zamenik gradonačelnika. Podsećamo, jućerašnjom akcijom, aktivisti Ulica za bicikliste su još jednom apelovali na vozače da ne parkiraju automobile na stazi, kao i na građane, odnosno bicikliste, da svaki prekršaj prijave komunaloj ili saobraćajnoj policiji.

 BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare

 

Komentari (3)

Goran

16.11.2019 01:47

Postavite kamere i u jednosmerne ulice.

Stojko

16.11.2019 10:58

Pa neparkiraju se bahato, oni lepo ukljuce sva 4.

Djordije Cvarkov

16.11.2019 11:04

Lepo je to sa kamerama. Steta sto ih nisu nabavili legalnim tenderom. Ali to sada nije tema. Prvo treba obezbediti dovoljno parking mesta, javnih garaza, pa tek onda kaznjavati sve redom koji se bahato parkiraju. Jednostavno, nije bahato zaustaviti vozilo na jedinu slobodnu povrsinu u krugu od 500m. Saobracaj u Bg-u funkcionise jedino zahvaljujuci snalazljivosti vozaca, jer kada bismo se slepo pridrzavali pravila nastao bi totalni kolaps. Previse je vozila za postojece ulice, parkiralista...