SLUČAJ KOJI JE UZNEMIRIO SRBIJU Teodoru (5) malaksalu doneli u bolnicu, lekar rekao da je razmažena i poslao je kući, SUTRA JE UMRLA!

Teodora je povraćala i bila je malaksala, lekar je nakon pregleda vratio kući, sutra je preminula!

bolnica
Teodora preminula tokom reanimacije, Foto: Masanori Jošida

Pedijatar valjevske Opšte bolnice dr Vladimir Ranković (47), ponovo je u Osnovnom sudu osuđen na godinu dana zatvora zbog smrti petogodišnje Teodore Jovanović. Zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi, Ranković je na istu kaznu zatvora bio osuđen 2014. godine, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo zbog povrede prava na odbranu okrivljenog.

Srpski turista se obesio u hotelskoj sobi u Tunisu

Prema optužnici, pedijatar je 30. septembra 2009. godine, nesavesno postupio prilikom prijema Teodore Jovanović na Dečje odeljenje valjevske bolnice i tako prouzrokovao pogoršanje njenog zdravstvenog stanja. Osim fizičkog pregleda, nije sproveo nijednu drugu dijagnostičku proceduru, iako je dete bilo malaksalo, sa bolovima u stomaku, uz povraćanje. Umesto da je zadrži u bolnici na ispitivanju, lekar je devojčicu poslao kući, uz terapiju elektrolitima. Sutradan, Teodori se stanje pogoršalo, roditelji su je doveli u bolnicu gde je nakon pokušaja reanimacije preminula.

Veštaci Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, utvrdili su da Ranković nije prepoznao teško oboljenje i nije primenio odgovarajuću dijagnostiku, što je moglo da spreči izumiranje creva i samotrovanje organizma. Na ponovljenom suđenju, međutim, pojavilo se novo mišljenje veštaka, ali Sudsko-medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koje praktično Rankovića oslobađa odgovornosti!

Bio je u vezi sa nekoliko srpskih pevačica, a onda su na Aleksandra sasuli kišu metaka!

U tom mišljenju stoji da je Teodora preminula od akutnog vulvulusa creva, posledične nekroze i gangrene creva, a da propusta od strane pedijatra nije bilo, jer je klinička slika akutnog vulvulusa bila atipična.

- Nije prihvaćen zaključak Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom sadu, jer se bavi teoretskim pitanjem nastupljene posledice, odnosno smrću deteta, a ne pitanjem da li je optuženi pružio odgovarajuću medicinsku pomoć kojom bi se pokušala sprečiti ta posledica – stoji u presudi Osnovnog suda u Valjevu, koju je doneo sudija Dragan Pavlović.

Lekar rekao da je devojčica razmažena

- Punih devet godina uzaludno čekamo pravdu – kaže Saša Jovanović, otac preminule Teodore. - Našu ćerku ništa ne može da vrati, ali i ova presuda na minimalnu kaznu za to delo, predstavlja neko zadovoljenje pravde. Taj novi nalaz veštaka iz Novog Sada zapravo je pokušaj zamene teza. Međutim, suština je da Ranković nije ništa preduzeo da Teodoru pokuša da izleči, pruži joj pomoć. Tog dana, jednostavno nas je vratio kući, rekavši da ona nije za bolnicu i da je razmažena.

 • Korisnik: Novosadjanin
  09/08/2018 - 18:58
  Molim vas najozbiljnije ako ikako mozete da objavite imena tih lekara iz Novog Sada.Imam porodicu i veoma mi je vazno da znam,koje lekare da zaobilazim u sirokom luku.
 • Korisnik: šone
  09/08/2018 - 15:34
  Ja sam za to da im plate budu po zasluzi velike ipak je to rad sa decom, a ovo je katastrofa za ovakve ne savesne lekare za primer treba osuditi ali ko da ih osudi ne savesne sudije.
 • Korisnik: Gavra
  09/08/2018 - 15:28
  I opet se pojavljuju strucnjaci iz Novog sada koji imaju suprotno misljenje od kolega iz Beograda. Tako je i u slucaju dr.Gvozdenovica (gradonacelnika Valjeva) angazovan Novi Sad da pobije evidentnu gresku doticnog u vodjenju porodjaja. Izgleda da je Novi Sad na liniji SNS-a pa ih uvek pozovu kad zaskripi. Ali, vi normalno ovo necete objaviti jer ste takodje na liniji SNS-a, tek toliko da znate ono sto celo Valjevo zna.
 • Korisnik: Zdenko
  09/08/2018 - 15:11
  Kazne za lekare su male, zato i ima toliko preminulih pacijenata.Za ovakav slucaj i slicne slucaje , najmanja kazna -18 godina, pa i vise! OVO JE STRASNO, DA STRASNIJE NE MOZE BITI!
 • Korisnik: zvono
  09/08/2018 - 15:09
  metak za doticnog...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs