Grad, vremenska prognoza
Tanjug
Grad, vremenska prognoza

Tanjug

Grad, vremenska prognoza, Foto: Tanjug

Vetar slab i umeren, u području Dinarskih planina pojačan, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -10 na jugoistoku do 2 stepena na severu i zapadu Srbije. Najviša temperatura od 5 na jugoistoku do 15 stepeni na zapadu zemlje.

I u Beogradu ujutro oblačno, pre podne postepeno razvedravanje, a od sredine dana pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura oko 2, najviša oko 11 stepeni.

U nastavku sedmice osetno toplije uz intenzivno topljenje snega u svim predelima ispod 1.500 metara nadmorske visine. Počeće da duva umeren i jak juži i jugoistočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području. U četvrtak malo do umereno oblačno i suvo, a od petka promenljivo oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom, a samo na najvišim planinama sa snegom.

Jutros u osam cela Srbije bila u temperaturnom minisu

U celoj Srbiji je jutros u osam sati temperatura bila ispod nule, a slab sneg je padao samo u nekim delovima zemlje, pokazuju podaci RHMZ. Najhladnije je bilo u Sjenici, minus 13, na Kopaoniki minus 10 i u Vranju minus devet stepeni Celzijusa. U ostalim delovima Srbije, temperature su se kretale od minus osam do minus jedan, koliko je bilo u Beogradu, u kome je padao slab sneg.

Pročitajte još: