RHMZ
Printscreen
Vrućina

Alo!/Marko Đoković

Vrućina, Foto: Alo!/Marko Đoković

* Danas mali predah

* Svakim danom će biti sve gore

* Temperatura će doći do 40 podeoka

Iako se činilo da će današnji dan biti pravi uvod u toplotni talas koji nas očekuje ovog vikenda, sinoćno osveženje donelo nam je prijatnije vreme i temperature za nijansu niže nego prethodnih dana.

Pred nama je sunčan i vedar dan, a takvo vreme očekuje se u svim krajevima naše zemlje bez značajnije oblačnosti koja bi uslovljavala padavine. Kratkotrajne padavine lokalnog karaktera u poslepodnevnim časovima, moguće su samo u planinskim predelima na jugoistoku zemlje.

Vrućina, Beograd

Tanjug/Zoran Žestić

Vrućina, Beograd, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Meteorolozi su najavljivali da će petak biti najtopliji od svih dana ove sedmice. Ipak, čini se da je sinoćna kiša poremetila planove, te će tako temperatura vazduha danas biće za dva do tri stepena niža nego proteklih dana.

- Danas nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme u svim krajevima zemlje. Maksimalna temperatura od 30 stepeni na severu, do 35 na jugu zemlje. Pljuskovi sa grmljavinom poslepodne mogući su u planinskim krajevima na jugoistoku Srbije - kaže meteorolg Slobodan Sovilj iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte još:

 

U Beoradu se, takođe, očekuje prijatno vreme, bez izgleda za padavine, a maksimalna temperatura biće 32 stepena. Prisutna je i visoka vlažnost vazduha u našoj zemlji, i dok će u Beogradu iznositi 58%, u Novom Sadu biće čak 79%.

Nevreme u zapadnoj Srbiji napravilo veliku štetu, a onda su meštani sela oduševili celu naciju! (FOTO)

AUTOR: Alo/RINA/V.M. DATUM I VREME: 09.08.2019. 07:00 Meštani su posle nezapamćenog grada, dok čekaju pomoć opštine, prionuli na popravke, ali ne samo svojih već i komšijskih kuća. Lučani, Foto: RINA Nakon nezapamćenog grada koji je na Svetog Iliju pogodio zapadnu Srbiju, na red je došlo saniranje štete.

Još danas možemo da odahnemo, jer nam već od sutra sledi pravi toplotni šok. Republički hidrometerorološki zavod izdao je uopozorenje da se do utorka očekuju vrlo visoke temperature na području naše zemlje, kada će živa u termometru ići od 34 do 38. podeoka, a ponegde i 40!

Na snazi će biti narandžast meteoalarm, a to znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Bonus video

Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!