Beograd, sneg, vremenska prognoza, zavejane ulice, ljudi, zima
Alo!/Masanori Jošida

 

Beograd, sneg, vremenska prognoza, zavejane ulice, ljudi, zima

Alo!/Masanori Jošida

Beograd, sneg, vremenska prognoza, zavejane ulice, ljudi, zima, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Iako bi trebalo da smo duboko zagazili u pravo zimsko vreme, u narednom periodu ne samo da ne možemo da očekujemo sneg, već nam stižu prave prolećne temperature.

- U narednom periodu nas očekuje stablino i suvo vreme. Danas i sutra će nakon hladnog jutra i magle biti sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom od 10 do 12 stepeni, dok će u mestima u kojima će se magla zadržati tokom dana temperatura biti oko nule - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Beograd će danas biti na granici između maglovitog vremena u Vojvodini i sunčanog u ostatku Srbije, te u određenim delovima grada može da dođe do zadržavanja magle ili niske oblačnosti tokom većeg dela dana, dok se u petak u celoj zemlji očekuje potpuno sunčano vreme.

Tokom vikenda još toplije

Tokom vikenda očekuje nas još toplije vreme, te će maksimalne temperature u većem delu zemlje biti iznad 10 stepeni, a ponegde dostizati i 15. podeok.

- Za vikend ćemo putu pod uticajem još toplije vazdušne mase. U subotu nas očekuju sunčani intervali, ali će u nedelju doći do naoblačenja, te mogu biti kiše, dok na planinama postoji mogućnost za sneg - dodaje Đurić.

U nedelju će, bez obzira na naoblačenje ostati toplo, a na jugoistoku zemlje biće za nekoliko stepeni toplije u odnosu na ostatak Srbije. Tako će temperatura u Nišu dostizati i 14 stepeni, dok je maksimalna prognozirana tepmeratura za Beograd 12 stepeni.

Od ponedeljka blagi pad temperature

Početkom naredne nedelje očekuje nas blagi pad temperature, ali će ona iznositi oko 10 stepeni, te i dalje biti znatno uznad proseka za ovo doba godine.

Ovakvo stabilno i iznad prosečno vreme očekuje nas do kraja januara, te ne možemo očekivati veća zahlađenja ili pojavu snega.