Kiša
Alo!/Rajko Ristić
Kiša

Alo!/Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/Rajko Ristić

* Sutra se završava Miholjsko leto

* Temperatura pada

* Stižu kiša, košava i ledara

Nakon pravog miholjskog leta, koje je trajalo još danas, pripremite jakne jer nam od sutra stiže pravo jesenje vreme uz osetni pad temperature.

Nakon svežeg jutra, mestimično sa maglom koja će se ponegde zadržati i pre podne, tokom dana će u celoj zemlji biti sunčano i toplo.

 

U toplom vremenu ćemo uživati do utorka, a onda se sve menja! Dugoročna prognoza do kraja godine!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/M.Č. DATUM I VREME: 26.10.2019. 08:13 - 26.10.2019. 11:04 U Srbiji će danas tokom dana biti sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom od 22 do 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

- Još danas smo pod uticajem anticiklona, odnosno polja vazdušnog pritiska i zbog toga je vreme sunčano, sa temperaturom od 23 stepena u Beogradu, 20 do 25 stepeni u ostatku zemlje. Tokom večeri će oblačnost sa severozapada biti uvod u jaču promenu vremena, tako da završavamo sa miholjskim letom - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Na jugu i istoku zemlje u utorak će biti suvo i toplo. Između severnog i južnog dela Srbije očekuje se veća temperaturna razlika. Na severozapadu će temperatura iznositi 12 stepeni, dok će na istoku i jugu zemlje dostići 22. podeok. U Beogradu se očekuje dnevna temperatura od 17 stepeni.

Pre podne i sredinom dana u Vojvodini i na zapadu zemlje biće oblačno, mestimično sa kišom, a posle podne i uveče ova oblačnost sporo će se premeštati ka jugozapadnim i centralnim delovima uz pad temperature.

Kiša

Alo!/ Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Od srede pravo jesenje vreme

- Od srede nas očekuje pravo jesenje vreme. Biće oblačno i osetno hladnije, povremeno sa kišom, dok će na višim planinama biti susnežice i snega. Na severu Srbije doći će do razvedravanja, a temperatura će iznositi 10 do 14 stepeni - dodaje Đurić.

U četvrtak i petak očekuje nas umereno oblačno i osetno hladnije vreme, povremeno sa kišom, kao i susnežicom i slabim snegom u planinskim predelima, dok će tempetarura u Beogradu iznositi 10, a u ostatku zemlje 8 do 14 stepeni.

- Od četvrtka će doći i do pojave košave. Duvaće jak jugoistočni vetar, a u Negotinskoj Krajini, gde će temperatura iznositi 5 stepeni. Biće hladnije nego u ostatku Srbije - ističe ovaj meteorolog.

PROČITAJTE JOŠ:

Od vikenda toplije

Tokom vikenda i naredne sedmice očekuje nas manji porast temperature, te će sigurno biti toplije nego ove nedelje, ali ne treba da očekujemo vrućine, jer će vreme biti u skladu sa kalendarom.

Naredna nedelja trebalo bi da protekne bez ozbiljnijih padavina i niskih temperatura, ali se očekuju velike temperaturne razlike tokom dana.

- Temperaturne razlike između jutra i poslepodneva mogu da biti i po 10 stepeni, što je velika razlika. Tokom prethodnog perioda imali smo temperaturne razlike i od preko 20 stepeni, kao u Sjenici, gde je ujutru bilo -3 stepena, dok se tokom dana temperatura popela na 25 stepeni - zaključuje Đurić.

Kako napominje ovaj meteorolog, anticiklon koji nedeljama zahvata naše područje i sprečava jače strujanje vetra, odgovoran je za veći nivo zagađenja vazduha u prestonici, te će bi sa dolaskom zahlađenja i pojavom košave, ovaj problem trebalo da bude rešen.

NOVEMBAR

NOVEMBAR

accuweather

NOVEMBAR, Foto: accuweather

BONUS VIDEO: Ministar Dačić o naoružavanju Srbije, Kosovu i konačnoj odluci Evropske unije

 

 

 

Komentari (1)

Goran

29.10.2019 11:54

Opoziciona scena je krajnje haotična. Tu nema pomoći.