Vakcinacija na sajmu
Alo
Vakcinacija na sajmu

Alo

Foto: Alo

Italijanski mediji objavili su da stranci mogu da se vakcinišu u Srbiji pa su građani počeli da pišu mejlove i zovu konzulat tražeći informacije kakva je procedura i gde da se prijave.

Generalni konzul Srbije u Milanu Radmila Selaković kaže da se ovih dana suočava sa poplavom mejlova i poziva sa pitanjima o proceduri za vakcinisanje u Srbiji.

Podseća da na portalu eUprave postoji obrazac koji treba popuniti sa ličim podacima, poslati i potom sačekati odgovor u kome treba da bude navedeno mesto, vreme i datum vakcinacije.

Svi italijanski mediji govore o Srbiji kao o "raju za vakcinaciju" koji je otvorio svoja vrata ne samo državljanima zemalja iz regiona nego i svim strancima nudeći i izbor između različitih proizvođača.

Kao izvor navode italijansku ambasadu u Beogradu koja upućuje svoje građane na portal eUprave.

Dopisnica RTS-a iz Italije navodi da joj se lično obratilo nekoliko Italijana koji bi želeli da se vakcinišu u Srbiji, ali da su im prereke za to nepoznavanje jezika i posedovanje srpskog broja telefona.

- Obavezno polje na obrascu je broj telefona domaćih operatera na koji eUprava SMS-om obaveštava o vremenu, mestu i datumu vakcinacije - navodi Selakovićeva.