Pešaci, pešačenje, šetnja, patike
Shutterstock
Pešaci, pešačenje, šetnja, patike

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Oni će preći 250 kilometara da bi pomogli ovu ustanovu u Nišu, "prodajući" svoje - korake!

- Isplanirali smo da krenemo 30. oktobra i da u Niš stignemo 6. novembra. Tokom tih osam dana, procenjeno je da ćemo napraviti 250.000-260.000 koraka, a presudno je i učešće svih humanih sugrađana. Oni će "kupovati" svaki naš korak, šaljući SMS na 1150, ili uplaćujući novac na račun NURDOR humanitarne organizacije, pomoću koje realizujemo ovaj poduhvat - objasnila je Tamara Klarić.

Saputnik će joj biti Bogdan Stevanović, njen najbolji drug i dugogodišnji kolega volonter u NURDOR-u.

- Ovo je veliki izazov, pogotovo fizički, ali želja nam je da motivišemo ljude da učine nešto značajno za druge. Kada vide da smo se upustili u osmodnevnu šetnju, shvatiće da i oni mogu da načine promenu iako su zaposleni, zauzeti, nemaju vremena - rekao je Bogdan.

Dečja klinika u Nišu nije slučajno odabrana.

- To je projekat na kome radi organizacija NURDOR, a Tamara i ja smo sa njima sarađivali od studentskih dana kada smo osnovali neformalni humanitarni studentski pokret "Pokaži malo da ti je stalo". U njih imamo poverenja jer barataju novcem izuzetno transparentno.

Planirano je da noće u šest različitih gradova, kod drugih volontera i porodica čija su se deca lečila na klinici.

TAMARA IDEJU DOBILA U ŠPANIJI

Ideju za ovakav projekat Tamara je dobila nakon poziva da u Španiji učestvuje u tradicionalnoj šetnji jedne studentske organizacije, koja čak i nije bila humanitarnog karaktera.

- Rešila sam da taj princip primenim kod nas. Planiranje traje nešto više od mesec dana, ne bojimo se nepoznatog, samo imamo tremu od želje da sve uspe - rekla je Tamara.

Komentari (1)

nedjo

26.10.2017 00:57

svaka cast