Kragujevac
Shutterstock
Kragujevac

Shutterstock

Kragujevac, Foto: Shutterstock

Na putu do radnog mesta, Kragujevčanka Dragana Miletić razbila je jednu svoju predrasudu o taksistima, napisala redove koji slede, a one koji su ih pročitali naterala duboko da se zamisle. Na više tema.

"Krenem jutros na posao, na semaforu kod bolnice, haos. Pomislim, opet sudar, ništa neobično i opet taksi, sasvim logično.

Zapravo, pažnju mi skrene mladić koji izlazi iz auta i viče

- Daj bre, majmune, skloni auto, šta glumiš tu?!

I onda tek ukapiram da je taksista, čovek koga poznajem još dok je bio dečačić, zaustavio vozilo tačno nasred raskrsnice, izašao iz auta i pomaže dedi da pređe ulicu.

Taj semafor kod bolnice je sa bočne strane izuzetno kratak, čak i ja tu jedva pretrčim da bih prešla ulicu. Deda je krenuo sa dva štapa da mili i na pola puta su ga opkolila vozila kojima se otvorio semafor. Svi su počeli da trube, jer žure i gde je sad pošao deda i što puštaju dedu samog da lunja po ulici sa dva štapa i svi žurimo na posao i šta sad, da sam udario dedu, da robijam kao za čoveka.

A deda se ukopao i sada već ne zna na koju stranu treba da ide. Samo jedan čovek je zaustavio saobraćaj i sasvim strpljivo i polako, sa puno poštovanja, preveo dedu na željenu stranu.

Šta mislite, hoćemo li i mi ikada ostariti? Ili se plašimo da razmišljamo o tome?"

 

Komentari (3)

POZDRAV

11.07.2018 17:23

Pozdrav i Repsekt za Zafu # Taksi Kragujevac

Ljilja

11.07.2018 18:11

Bravo, za COVEKA! Kako je tuzno sto smo dosli u situaciju da pozitivno komentarisemo za nekada normalno ponasanje! Verujte svi cemo jednom da ostarimo!

zloca

11.07.2018 19:48

Bravooo,bravooo,bravooo,covece jos postoje ljudi. A ovi sto su kao zurili i trubili,SRAM VAS BILO. Mozda ce i vasim roditeljima biti potrebna pomoc.