Taksi
Shutterstock
Taksi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zoran je sinoć sedeo kući sa svojim suprugom, prateći s vremena na vreme grupu "Taxi, humanost na delu", kada je stigla poruka: "Peke Pavlovića, trudnica, hitno je".

- Kako živim nedaleko odatle, prihvatio sam vožnju. Spremio sam se za 5 minuta i ispred njene kapije stigao za tri. Kad vidim, gospođa jedva hoda. Vodenjak joj je, kaže mi, pukao nekoliko sati ranije, ali njen suprug i ona nikako nisu mogli da dobiju Hitnu pomoć - kaže Zoran.

Budući roditelji su potom pozvali policiju, koja ih je uputila na "Taksiste, humanost na delu", a preko njih na Zorana. Usledila je filmska vožnja.

Uprkos semaforima, za tri minuta uspeli su da stignu do GAK Narodni front.

- Medicinski radnici su odmah izašli i zbrinuli ženu. Naravno, vožnja je bila besplatna - kaže Zoran.

Kako objašnjava, on taksira već četiri godine, a nijedan novac mu ne bi mogao zameniti osećanje kada pomogne nekom.

- Verujte, meni je danas srce puno. Presrećan sam što sam uspeo da se nekome nađem i da budem deo toga. Radio sam to i u normalno vreme. Nekada mi se desi da prevezem starije ljude, koji se drže, bore. Pričamo i ja vidim da su oni svojevrsni heroji, pa iako žele da mi plate vožnju, ja se odlučim da to bude moje dobro delo za taj dan. Onda obično razmenimo brojeve, a oni mi jednom mesečno pošalju po neku lepu poruku - objašnjava on.

Zoran i njegove kolege, koji su takođe članovi udruženja 011/20 99 999 TAXI HUMANOST NA DELU, imaju posebne propusnice da voze isključivo humanitarne vožnje tokom trajanja policijskog časa. To, kaže on, nisu male rute. Dešavalo se da medicinske sestre i lekare voze i po 15, 20 kilometara, do Višnjice, Obrenovca, Padinske skele...

- Tu smo da pomognemo. Voleo bih da se malo ljudi trgnu, malo probude i počnu da rade dobre stvari za druge. Verujte, vredi - skromno kaže on.



Komentari (1)

Vanesa

30.03.2020 09:23

Veliko Bravo za Zorana!!!