Petar Ćirović
RIna
Petar Ćirović

RIna

Petar uveliko gazi desetu deceniju života i samo ga malo izdaje sluh Foto: Rina

„Nekad sam ja svuda išao peške ili na konju, drugačije se nije moglo po ovim našim vrletima. A sada su se pojavili ovi neki kvadovi i to može da prođe svuda, bolje nego životinje. Kad su me prvi put povezli nije da me nije bilo strah, ali posle sam se navikao. Što bih išao peške kad mogu da me povezu ovom modernom mašinom - rekao je vitalni starac.

„Samo je važno da čovek živi u miru prvo sam sa sobom, a onda i sa drugima. To vam je onih nekoliko minuta pred spavanje kad zaspite spokojno i potpisujem da je bilo kakva sekiricija izuzetno štetna po zdrvalje. Sve ove godine pazio sam da ne radim, ono što ne bih voleo drugi meni da učine i eto tako doživeh skoro čitav vek“, kaže Petar.

Petar Ćirović

RIna

Umerenost i izbegavanje konflikata njegov su recept za dugovečnost, foto: RINA 

Većih zdravstvenih problema ovaj starac nema, jedino ga pomalo izdaje sluh. On je taj koji u kući drži daljinski upravljač, a na njegovom repertoaru najpre se nalazi informativni program i iako se bliži 97. u toku je kaže sa svim političkim zbivanjima i u zemlji i u svetu.

„Ja se sećam da je nekad na izborima bilo samo dve ili tri partije, ovo danas kad se ode na glasanje puna ispisana dva papira. Zato i dolazi do toliko svađe“, kroz osmeh zaključuje ovaj planinac.