UVODI SE VAŽNO PRAVILO U PRODAVNICAMA OD 1. JANUARA! Svi spremni na novu odluku, ali će da nas košta!

Mnogi već navikli da nose cegere u nabavku!

Prodavnica
Prodavnica, Foto: AP Photo/Anjum Naveed

Trgovinski lanci u prestonici spremni su da počnu s primenom odluke Skupštine grada kojom se zabranjuje upotreba plastičnih kesa od 1. januara.

Beograd se među prvima u Evropi odlučio na taj korak, a u Vojvodini do kraja 2020. godine treba da utvrde slične mere.

Otkriveni detalji iznenadne smrti pacijentkinje!

AUTOR: Alo.rs/Blic/I.L. DATUM I VREME: 16.10.2019. 14:48 Obavešteno i Ministarstvo zdravlja! smrt, bolnica, lekar, doktori, Foto: Shutterstock, ilustracija Privatna ordinacija iz Beograda, u kojoj je preminula 72-godišnja pacijentkinja nakon što je podvrgnuta opštoj anesteziji iz koje se nije probudila, uopšte nije imala dozvolu za bilo koje tretmane koji podrazumevaju opštu anesteziju.

Od kada je, pre dve godine, krenula kampanja smanjivanja upotrebe plastičnih kesa i kada su trgovci počeli da ih naplaćuju, građani su negodovali zbog dodatnih troškova, ali su se brzo snašli.

ZAPIŠITE OVAJ DATUM! 24. oktobra u Srbiji se sve menja! Teško ćemo se navići na veliku promenu

Mnogi su navikli da nose cegere ili torbe, što će postati praksa većine od naredne godine ako žele da uštede neki dinar.

Jedna od prvih kompanija koja je u Srbiji povukla plastične kese iz prodaje u svojim objektima omogućila je mušterijama da mogu da kupe papirnu kesu za 15 dinara.

Takođe, kupcima je dostupna i mala trajna torba izrađena od reciklirane plastike za 99 i velika od 129 dinara, dok je pamučna trajna torba 199 dinara, ali potrošači dobijaju doživotnu garanciju, što znači da je mogu zameniti ukoliko se pocepa ili ošteti.

Bonus video: Anketa: Šta građani misle o protestu taksista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi