Fabrika, radnici
Shutterstock
Fabrika, radnici

Shutterstock

Fabrika, radnici, Foto: Shutterstock

Jubilarnu, 70. godišnjicu Dana preduzeća fabrika će proslaviti u petak svečanom akademijom, na kojoj će biti dodeljene ne samo zahvalnice i novčane nagrade jubilarcima, već će svi radnici dobiti i po 50.000 dinara.

PROČITAJ JOŠ:

Generalni direktor Radoš Milovanović zahvalio se zaposlenima na svakodnevnom zalaganju na osnovu kog su postignuti značajni rezultati.

"Posle bombardovanja, kada je ova fabrika bila uništena i sravnjena sa zemljom, uz entuzijazam i rad svih zaposlenih uspeli smo da uradimo nemoguće, napravili smo novu Namensku, po kvalitetu možda i bolju. Izašli smo u Evropu, izašli u svet, uposlili kapacitete, modernizovali tehnologiju i uveli novu. Da počnem od 2001. godine kada smo uložili 58 miliona evra sopstvenih sredstava u investicije, a danas veliku pažnju posvećujemo i merama bezbednosti i zaštite na radu", rekao je Milovanović.

On je podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić za potrebe namenske industrije odredio 49 miliona evra iz budžeta Republike, a da je MB Namenska tada dobila 4,41 milion evra, i uz dva miliona koje su investirali zaposleni, napravljen je objekat C9 koji spada u red najsavremenijih.

PREPORUČUJEMO:

"Zadnje četiri godine uložili smo četiri miliona evra i idemo stopom razvoja. Naše ime je prepoznatljivo u svetu po proizvodima, rokovima isporuke, cenama, razvoju i osvajanju novih proizvoda, srpski barut je postao brend. Nitracija celuloze je zapravo početak stvaranja naoružanja, bez te faze i tehnologije nema baruta kao ni puščanog, lovačkog ni artiljerijskog metka. Namera nam je da krenemo i s proizvodnjom trofaznih baruta i modularnih punjenja, što je neophodno kako bi opstali a radnici imali posao", rekao je Milovanović.

Fabrika "Milan Blagojević - Namenska” ima širok spektar proizvoda i ne treba da brine za svoju budućnost.

"Cela vojna industrija Rumunije vezana je za naše preduzeće, kao i Bugarska i BiH. Cela Evropa, Amerika i Afrika su prepoznale naš kvalitet i mi smo postali njihovi snabdevači, pre svega baruta i raketnih goriva”, rekao je Milovanović.

Kako kaže Radoš Milovanović, ne bi uspeli da postignu takve rezultate bez dobrih radnika. "Kao direktora fabrike, raduje me činjenica da se svaka subota dobrovoljno radi i da niko od njih nema ništa protiv, izostaje se samo ako su u pitanju privatne neodložne obaveze. Rade sa veoma opasnim materijama i mala nepažnja izaziva ono najgore. Zato radnike stalno edukujemo, a postavka video nadzora koji je koštao blizu dva miliona evra, uveli smo u sve proizvodne pogone i sada više nema požara i svega onoga što je bilo", rekao je Milovanović.