Novac, dinari
Shutterstock
Novac, dinari

Shutterstock

Novac, dinari, Foto: Shutterstock

To praktično znači da će i za 3.000 dinara za vakcinisane biti potrebno ostaviti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun ili želite da vam se automatski otvori.

Pravo na dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane imaju svi građani Srbije stariji od 16 godina, a pomoć će biti isplaćena u periodu od 12. do 20. juna.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V. Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

– Svi podaci o vakcinisanju već su dostupni resronim institucijama, tako da će prijava biti gotovo identična prijavi za 6o evra na koju imaju pravo svi punoletni građani – kaže naš izvor u Nemanjinoj 11.

Vakcinacija

EPA/WAEL HAMZEH

Vakcinacija, Foto: EPA/WAEL HAMZEH

PRIJAVA KAO I ZA 60 EVRA 

Prijave za novčanu pomoć države od 60 evra počele su 28. aprila i do sada se prijavilo više od 5 miliona građana. Oni koji to još nisu uradili, imaju rok do 15. maja.

Od 5. maja moguća je i telefonska i elektronska prijava za 60 evra, preko preko sajta Uprave za trezor. Kada uđete na sajt idp.trezor.gov.rs, treba da kliknete na polje “Podnošenje prijave” i unesete svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Ako se prijavljuju telefonski, na broj 0800 101 100, građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Podaci koji treba da ostave isti su kao i kod elektronske prijave.