VRAĆENA U ZEMLJU, U KOJOJ ĆE POČIVATI Sveštenstvo drži opelo! Urna sa pepelom Mire Marković stigla u Srbiju, a ovaj čovek je doneo u rukama! (FOTO)

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je jutros iz Rusije u Srbiju, ekskluzivno otkriva BK televizija.

Po želji porodice urnu je doneo njihov prijatelj Slobodan Bulatović i ona se već nalazi u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu.

Sahrana Mire Marković je sutra u 15 časova, kada će urna biti položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

Mira Marković je preminula 14. aprila u 77. godini, nakon komplikacija izazvanih upalom pluća. Kremacija, kojoj su prisustvovali sin Marko Milošević, njegova ćerka Marija i najbliži prijatelji, održana je juče u Moskvi.

Kao što je BK televizija već objavila, ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje poslednjem ispraćaju svoje majke jer ne poseduje potrebna lična dokumenta, zbog čega nije bila ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Podsetimo, Mira Marković bila je primorana da 2003. godine napusti Srbiju i azil potraži u Rusiji gde je poslednjih 16 godina živela sa sinom Markom.

Mira Marković
Mira Marković, Foto: Visual studio / BK televizija

 

Bila je doktor sociologije i lider Jugoslovenske levice. Predavala je na PMF, kao i na Američko-francuskom fakultetu za menadžement i Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu. Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi. Objavila je više naučnih radova i na desetine knjiga koje su prevedene na 17 svetskih jezika.

Iza Mire Marković ostali su rukopisi knjiga na kojima je radila poslednje dve godine.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi