Komšinice
Printscreen
Komšinice

Printscreen

Komšinica Velika, Foto: Printscreen

* Reporter televizije O2 posetio je selo kod Grdelice

* Tamo je zatekao samo dve stanovnice

* Njihov odnos krije posebnu priču

Planinska sela u Srbiji već nekoliko decenija odumiru... Tako su u Brođanici kod Grdelice ostala samo dva stanovnika, tačnije stanovnice - Velika i Brana.

Velika Stojković i Brana Stajković kažu da ih samoća ubija. I pored toga što njihove kuće i dvorišta razdvaja samo obična ograda - one ne razgovaraju jedna s drugom!

 

Starice su više od sedam decenija živele u slozi. Pre šest meseci, međutim, kada je umro Branin suprug, posvađale su se.

Mada nijedna ne otkriva razlog svađe, obe potvrđuju da ne razgovaraju.

- Neeeeeeeeeee - odgovorila je Brana na pitanje novinara da li razgovara sa svojom jedinom komšinicom usput nasmejavši sve načinom na koji je to izgovorila.

I Velika (87) i Brana (89) priznaju da se na planini teško živi, pogotovo kada ostanete sami. Osim njihovih, sve kuće u Brođancima kod Grdelice su napuštene.

Komšinice

Printscreen

Komšinica Brana, Foto: Printscreen

- Bolest ćeš lako da izlečiš lekovima, a samoću ni sa čim - kaže Brana.

 

Velika, sa druge strane, noću porazgovara sa mačkama, kad ih hrani.

Kako autor priloga sa televizije O2 tvrdi, seoskim putem tri nedelje nije prošao niko drugi do novinarske ekipe, a kako se bliže sneg i zima, nada se da će se stare prijateljce malo odobrovoljiti, pa da će se nešto u njihovom odnosu promeniti nabolje.

Bonus video