Škola
Alo!/Masanori Jošida
Škola

Alo!/Masanori Jošida

Škola, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Fotografije kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama su lažne, prema tome testovi za polaganje tog dela male mature nisu "provaljeni", pa će sutra kako je i predviđeno, biti održano polaganje kombinovanih testova, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

"Sve te fotografije su lažne. Radi se o testovima iz ranijih godina i to je provereno sa Zavodom", rekla je pomoćnica ministra u Ministarstvu prosvete Vesne Nedeljković.

Škola

Alo!/Nenad Vujanović

 

Sa testom iz srpskog jezika, koji su osmaci polagali juče, sve je u redu, navela je Nedeljković i dodala da će osmaci zadatke iz matematike rešavati u četvrtak, 20. juna.

Na pitanje da li postoji mogućnost da bude poništena mala matura, kao što je to bilo 2013. godine, rekla je da nema razloga za to.

"Nema razloga za to. To bi unelo dodatni nemir i mislim da je svako pozivanje na tu vrstu ponašanja neodgovorno", rekla je ona.

Ministar prosvete Mladen Šarčević jutros je potvrdio da je test iz matematike, koji su osmaci trebalo da polažu danas, "provaljen" i da se to dogodilo u "nekoj" školi.

Polaganje tog testa pomereno je za četvrtak, 20. juna.

Jutarnji program

Printscreen