Suzana
screenshoot/Facebook
Suzana

screenshoot/Facebook

Suzana , Foto: screenshoot/Facebook

 

U njenom poslu svi vide samo muškarce, što je nekako i prirodno jer su jači pol, ali je hrabra crnka rešila da pokaže da u ovako teškoj profesiji i te kako ima mesta i za žene.

 

A post shared by Suzana Ležaić (@suzana___96) on Jun 24, 2017 at 4:10am PDT

Iako je njena porodica mislila da će posle Pravno-poslovne srednje škole upisati Pravni fakultet ili Fakultet političkih nauka, Suzana Ležaić (21) je odlučila da uradi sve kako bi obukla uniformu.

Mada deluje nežno i krhko, uspela je, baš kao i njene muške kolege, da položi prijemni ispit, uključujući i naporan fizički deo i terensku proveru. Postala je ponosni član Kriminalističko-policijske akademije.

 

A post shared by Suzana Ležaić (@suzana___96) on Jul 2, 2017 at 5:15am PDT

Sada je druga godina i, kako kaže, nije se nikada pokajala što je izabrala ovakav životni put.

 

- To je valjda zato što kada nešto toliko želiš i uložiš sve u to, gledaš šta ćeš dobiti i ne razmišljaš o odustajanju čim naiđeš na prvu prepreku. Ja sam sebe videla u tome i znala sam da ću uspeti. Od prvog dana sam razmišljala kako ću se snaći u svemu jer sam počinjala nešto sasvim novo, sa čim ranije nisam imala nikakvih dodira. Pitala sam se da li će taj fakultet ispuniti moja očekivanja - priseća se posle dve godine od upisa kako je izgledalo kada je prvi put zakoračila u ovu ustanovu.

 

Možda bi mnogi, gledajući je samo tako, kao lepu ženu, posumnjao u njene fizičke sposobnosti i u to da li će Suzana uspeti da se nosi sa naporima koje Akademija zahteva.

 

- Fizičko obrazovanje nam je veoma bitan predmet i imamo ga prve tri godine školovanja. Što se tiče tog dela, radimo isto što i muškarci, samo po manjim normama. A ja sam nekako uvek volela vežbe snage i trčanje, pa mi taj deo ne pada teško. Bitno je, zapravo, da imaš jaku želju i jasan cilj, to je dovoljan pokretač da budeš istrajan i uspeš u tome što si započeo. Da bi završio Akademiju potrebni su trud, snalažljivost, dosta sreće i vere u sebe - rekla je lepa crnokosa.

Komentari (2)

Pera Detlic

22.08.2018 21:05

Sta tek moja komsinica krije ispod uniforme...

TANJA

23.08.2018 02:37

Devojka je prava prirodna lepotica.Odusevljena sam.Zelim joj da postane nacelnik neke policijske stanice.I da jednog dana zameni ovog megatrendovca, sto nam vodi policiju.