Hladno, hladnoća
Alo!/ Masanori Jošida
Hladno, hladnoća

Alo!/ Masanori Jošida

Hladno, hladnoća, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Gotovo letnje temperature za vikend, a potom naglo zahlađenje očekuju nas u narednih nekoliko dana, najavljuju meteorolozi.

- Danas nas tokom prepodnevnih sati očekuje se umereno do potpuno oblačno, na severu i severoistoku i sa slabom kišom. Posle podne očekuje se smanjenje oblačnosti i razvedravanje - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Maksimalna temperatura u subotu biće 12 stepeni na severoistoku, do 20 stepeni na zapadu i jugoistoku Srbije. Temperatura u Beogradu u subotu tokom dana biće 17 stepeni.

Pročitajte još:

 

Zbog priliva veoma tople vazdušne mase sa Mediterana, u nedelju nas očekuje veoma toplo i izvanprosečne temperature za ovo doba godina.

Topla masa sa Mediterana nas greje sutra

Strujanje vazduha sa juga doneće prave visoke temperature za ovo doba godine. Nedelja će u svim krajevima svakako biti najtopliji dan u sledećoj nedelji.

Hladno, hladnoća

Alo!/ Masanori Jošida

Hladno, hladnoća, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

- U nedelju sunčano i veoma toplo, maksimalna temperatura od 20 do 25 stepeni. To su temperature koje su znatno iznad proseka, jer sredinom marta temperature se kreću obično oko 12 stepeni, dok su jutarnje oko 3-4 stepeni u proseku - kaže Đorđe Đurić i dodaje da će u Beogradu tokom dana temperatura biti oko 23 stepena.

Prvog radnog dana sledeće nedelje očekuje nas i dalje toplo vreme, a na severu Vojvodine može doći do oblačnosti, a očekuje se i kratkotrajna kiša i manji pad temperature.

Pročitajte i ovo:

 

- U ponedeljak se zadržava relativno toplo i sunčano vreme, a na severozapadu hladnije uz povećanje oblačnosti, maksimalna temperatura od 14 na severu Bačke pa do 24 na istoku i jugoistoku Srbije. U Beogradu nas očekuje temperatura oko 20 stepeni - kaže Đurić.

Zahlađenje od utroka

Utorak će na severu, zapadu i jugozapadu biti promenjivo oblačan i hladniji u odnosu na ranije dane, a ponegde se može očekivati i kiša. Na istoku i jugoistoku će biti uglavnom sunčano i dalje toplo.

- Maksimalna temeperatura u utorak će biti od 10 stepeni na severu i zapadu do 20 stepeni na istoku i jugoistoku. U Beogradu će temperatura biti oko 13 stepeni - kaže Đurić.

Sreda je dan kada će se nastaviti promenjivo oblačno i hladnije vreme, a temperature će konačno biti u proseku za ovo doba godine.

- U sredu se će biti hladnije vreme, po negde će postojati uslovi za kišu, a na planinama uslova za slab sneg. Temperatura će se kretati od 8 do 14 stepeni što je u okviru proseka za ovo doba godine. U Beogradu će temperatura biti oko 12 stepeni - zaključuje Đorđe Đurić.