SKANDAL U BEOGRADU! Sudije bežale od građana MERDEVINAMA PREKO OGRADE, uhvatile ih kamere u urnebesnoj akciji! (FOTO)

Sudije Vrhovnog kasacionog suda bežale su pomoću merdevina preko ograde od dužnika u švajcarskim francima, koji su od ponedeljka blokirali svaki izlaz iz suda u Nemanjinoj ulici, svedoči fotografija koju su našoj redakciji dostavili iz udruženja CHF Srbija.

Viši sud, Foto: Printscreen/Google Maps

Protest traje bez prestanka od četvrka prošle nedelje, a kako navode organizatori protesta, oni imaju "problema samo sa pojedinim većima koje je postavila prethodna vlast i koja rade u korist banaka a mimo zakona, kršeći pravni poredak naše zemlje".

Štrajkače je danas primio potrpedsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović.

Protest građana zaduženih u švajcarskim francima počeo je 21. marta ispred Vrhovnog kasacionog suda. Njihovi zahtevi su da se krediti vrate u prvobitno stanje, odnosno da se isključi indeks i da to budu dinarski krediti. Takođe, od Vrhovnog kasacionog suda traže da se ubrza donošenje presuda koje se odnose na kredite građana zaduženih u švajcarskim francima, kao i da se sudi prema praksi Evropskog suda.

Od Vrhovnog kasacionog suda zahtevaju i da se donesu privremene mere kojima bi se onemogućilo da banke zaduženim građanima oduzimaju nekretnine dok su sudski sporovi u toku.

Oko 20.000 građana je zaduženo uglavnom stambenim kreditima u švajcarskoj valuti koja je u poslednjih deset godina naglo ojačala, pa je 2007. franak vredeo oko 48 dinara, a ovih dana je oko 104 dinara.

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi