Viši sud
Printscreen/Google Maps
Viši sud, Foto: Printscreen/Google Maps

Protest traje bez prestanka od četvrka prošle nedelje, a kako navode organizatori protesta, oni imaju "problema samo sa pojedinim većima koje je postavila prethodna vlast i koja rade u korist banaka a mimo zakona, kršeći pravni poredak naše zemlje".

PROČITAJ JOŠ:

Štrajkače je danas primio potrpedsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović.

Protest građana zaduženih u švajcarskim francima počeo je 21. marta ispred Vrhovnog kasacionog suda. Njihovi zahtevi su da se krediti vrate u prvobitno stanje, odnosno da se isključi indeks i da to budu dinarski krediti. Takođe, od Vrhovnog kasacionog suda traže da se ubrza donošenje presuda koje se odnose na kredite građana zaduženih u švajcarskim francima, kao i da se sudi prema praksi Evropskog suda.

PREPORUČUJEMO:

Od Vrhovnog kasacionog suda zahtevaju i da se donesu privremene mere kojima bi se onemogućilo da banke zaduženim građanima oduzimaju nekretnine dok su sudski sporovi u toku.

Oko 20.000 građana je zaduženo uglavnom stambenim kreditima u švajcarskoj valuti koja je u poslednjih deset godina naglo ojačala, pa je 2007. franak vredeo oko 48 dinara, a ovih dana je oko 104 dinara.

Komentari (1)

Anci

28.03.2019 11:23

Oho ho divne scene!