Dunav Đerdapska klisura Đerdap
Shutterstock
Dunav Đerdapska klisura Đerdap

Shutterstock

Đerdapska klisura, Foto: Shutterstock

Uobičajeno je da se raspituju o kulturi, cenama, hrani, pa čak i smeštaju, ali na tom spisku ponekad ima i pitanja na koje često ni lokalno stanovništno nema pravi odgovor.

Jedan korisnik Reddit-a izrazi je želju da dođe u Srbiju, a glavno pitanje vezano za našu zemlju bilo je kako vršimo recikliranje i sortiranje smeća, odnosno da li odvajamo posebno plastiku od metala, pa i da li postoji posebno spremište za organske proizvode.

Iako je on delovao ozbiljno u svom pitanju, odgovori korisnika iz naše zemlje i regiona su bili sve samo ne ozbiljni.

Išli su od toga da dolazi u pogrešno doba, pa da je pogrešio godinu, ali bilo je i onih koji su posle duhovitih opaski, dali obrazloženje svoje šale, a onda i objašnjenje na kom nivou se nalazi reciklaža kod nas.

- Ovde u Srbiji živimo u uverenju da je svo đubre jednako stvoreno. Smeće se ne sme diskriminisati ni po kakvom osnovu, boji, mirisu ili hemijskom sastavu. Šalu na stranu, još nemamo infrastrukturu potrebnu za odvajanje različitih vrsta otpada. Bilo bi lepo da razdvojiš staklo od ostalog otpada, ali ako takav kontejner ne postoji blizu vašeg smeštaja, nemoj puno da brineš, napisao je jedan od korisnika iz Srbije.

Bilo da je ovo pitanje šala kako su mnogi pomislili ili nije, skroz je na mestu. Jer, reciklaža pored očuvanja životne sredine, donosi i uštedu, pa i zaradu

Komentari (1)

deran

08.08.2018 12:14

Ja obavezno i uvek pitam : "Da li posebno odlažu i na koji način recikliraju higijenske gumice". Mislim da je ovo veoma bitno pitanje za očuvanje životne sredine.