Klinički centar Vojvodine
Robert Getel
Klinički centar Vojvodine

Robert Getel

Klinički centar Vojvodine, Foto: Robert Getel

Iako služba zakazivanja KCV ima i telefon na koji je moguće zakazati pregled, Novosađani nemaju mnogo poverenja u kol centar i radije dolaze lično, piše sajt 021.

Redovi se raščiste za oko sat vremena, a u Kliničkom centru Vojvodine tvrde da uglavnom svi prisutni zakažu termin. Danas je, konkretno, čak i ostalo termina za kontrolne preglede.

"Broj mesečno dobijenih termina svakako je limitiran brojem lekara određene klinike. I pored toga, lekari klinika Kliničkog centra Vojvodine maksimalno izlaze u susret potrebama pacijenata, te nije retkost da klinika za čijim specijalističkim pregledima u datom momentu postoji povećana potreba izlazi pacijentima u susret dodajući termine u skladu sa mogućnostima", navode u KCV.

Oni dodaju da je broj termina dodatno limitiran i vremenom neophodnim za pružanje kvalitetne i za pacijenta zdravstveno bezbedne usluge.
Ističu i da se zakazivanja obavljaju u zakonskom terminu od 30 dana, a nemoguće je izdvojiti određenu kliniku za koju je najteže zakazati pregled.

Iskustva pacijenata ipak govore da se neki pregledi ne zakazuju tako lako, piše 021 i navodi da, kada je na primer reč o pojedinim vrstama pregleda na gastroenterologiji, nije retkost da, posle dva sata čekanja, preostali pacijenti budu obavešteni da termina više nema i da dođu ponovo za mesec dana.

Komentari (2)

nk

25.02.2016 00:46

jutros je bilo vise od 300 ljudi u redu. Ceka se u redu ponekad od ponoci. u 5.30 je vec u redu bilo vise od 130 ljudi. neki doktori budu i pre 7 sati prebukirani.

Skretnicar

25.02.2016 07:26

Nesposobno rukovodstvo bolnice ! Nije to problem samo bolnice u Novom Sadu, to je tako u svim bolnicama. Jednostavno nemogu da uzmu jednu svesku i u njoj vode evidenciju zakazivanja: Pa kako dodjes da zakazes tako ti zakazu slobodan termin. Da ne govorimo da imaju i racunare ( verovatno sluze za igrice ). JOS VECI BISER JE ZAKAZIVANJE TERMINA ZA ZAKAZIVANJE PREGLEDA !!!