Sekond hend
Ivana Mišić
Sekond hend

Ivana Mišić

Sekond hend, Foto: Alo/Ivana Misic

Pročitajte još:

 

U ispovesti koju je poslala Kuriru opisala je svoju svakodnevicu na poslu i stres koji je preživljavala u toku svoje smene.

"Niko nije rođen da trpi ovakve stvari! Na razgovoru za posao sa šeficom i gazdaricom prodavnice sve je delovalo idealno, posle probnog rada od nedelju dana rekle su da će me prijaviti, da ću u toku probnog rada dobijati dnevnice, a onda kada dobijem ugovor, sve će ići preko računa. Ali ne leži vraže! I na razgovoru sam imala neki čudan osećaj, nisam bila mirna! A onda posle probnog rada, kreće pakao! Danima sam sa posla dolazila nervozna, iscrpljena...", iskrena je radnica.

Džemper kupovina butik kašmir

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

"Ne samo da me nisu prijavili, nego sam otkrila da niko od radnica u nekoliko radnja koje drži nisu prijavljene. Ako joj nenajavljeno dođe inspekcija, gazdarica prijavi tu radnicu na mesec dana i potom ih odjavi, i tako iznova. Po ceo dan smo na nogama, osam sati, uslužujemo mušterije, sređujemo robu, što nam je i posao, ali nam onda šefica na kraju smene dozvoli ili ne dozvoli da uzmemo bednih 850 dinara dnevnice, naravno po nalogu gazdarice. Bilo je stvarno dana kada nam šefica samo kaže - danas ne možete da uzmete novac, gazdarica treba da kupi robu! Meni je čak to rekla nekoliko puta, nisam verovala svojim ušima šta čujem. Šta na to da kažu ove nesrećne žene koje rade i od te dnevnice izdržavaju porodicu, užas!".

Preporučujemo i ovo:

 

To ipak nije sve! Zaprepašćena radnica govori da su posle nekoliko nedelja krenula i ogovaranja iza leđa u kojima ju je šefica pred ostalim radnicama i gazdaricom nazivala pogrdnim imenima, a ubrzo je čula i da joj njih dve spremaju otkaz, dovevši novu radnicu.

 

"Povrh svega gazdaričin suprug je kada god bi se našao u prodavnicama koje je držala, flertovao sa svim radnicama, pa kod koje prođe! Radila sam u različitim buticima, ali ovakav odnos prema zaposlenima nikada nisam osetila na svojoj koži. Ovakav mobing nisam želela da trpim, dala sam naravno otkaz, i iz ovoga naučila vrednu životnu lekciju - da verujem svom osećaju!", zaključila je ova Nišlijka.

Komentari (7)

Milica

25.01.2019 20:22

U Smederevu,u sh radnji,me pitala koliko god.imam iako nema prava na to,kao da to govori o strucnosti,kezila se sve vreme,tokom intervjua,a da sat vremena sto din,plus peglas robu,i nikad se nije javila.Beda,inace ta radnja je do osnovne skole,,Jovan Cvijic,,

Dado

26.01.2019 14:06

@Milica - Poštovana Milice, morate malo poraditi na pravopisu.

mara

25.01.2019 23:30

u Nisu je 90% ista prica

acakg

26.01.2019 01:45

pa ljudi cim vidis da se ne postuje dogovor posle probnog rada ne upustas e u takve avanture u te poslove a ne ovako da trpis pamet u glavu . Pa ti uzmi pa prijavi seficu inspekciji

Maca

26.01.2019 06:24

Ne verujem u istinitost ove price. Dokaz: nema sanse da gazdarica bas tada ili tih dana kad joj inspekcija upadne da prijavi radnice. Sve se to otkriva na licu mesta tako da je ovo smesno... a Nislijke su poznate kao neradnice. Hvala lepo.

Сараџогла

26.01.2019 10:08

Moju suprugu gde je radila nekada u ,,C marketu,, šikanirala je šefovica.Sutradan sam sa sinovima došao kod pomenute žene u kancelariju ,,na kafu i sokove,,!Više nije smela da je mrko pogleda.RAZLOG NETRPELJIVOSTI?Što je moja supruga lepša od nie i bogatija u privatnom životu.A kada je šefica čula da ima dobar brak za razliku od nje načisto je poblesavila!Seljačka posla!

Jana

26.01.2019 11:05

A ko to vise trpi, vrata su vam otvorena ako igdje ima posla to je Srbija tim gazdama treba takav radnik ko moze taj i ostane ko ne ide da trazi drugi posao glupo je komentarisati.