Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas rebalans budžeta za 2019.godinu kojim je predviđeno da se višak u budžetu od 46,6 milijardi dinara iskoristi za povećanje plata u javnom sektoru od osam do 15 odsto, od. 1. novembra, za jednokratnu pomoć penzionerima od po 5.000 dinara, za pomoć građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, kao i za kapitalne investicije.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije da će medicinske sestre dobiti najveće povećanje od 15 odsto, slede doktori sa 10 odsto, ustanove kulture sa takođe 10 odsto, dok će zaposleni u prosveti i predškolstvu imati povećanje od devet odsto, koliko i zaposleni u ustanova asocijalne zaštite i MUP.

Zaposleni u Upravi carina i Poreskoj upravi dobiće povećanje od osam odsto.

Siniša Mali

Tanjug

Siniša Mali, Foto: Tanjug

Ministar je najavio da je predviđena jednokratna pomoć za penzionere od 5.000 dinara koja bi trebalo da im bude isplaćena oko 1.decembra.

Predsednik Srbije nakon izbora na Kosovu objavio: Slagali su me, sam ću otići!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug DATUM I VREME: 07.10.2019. 07:46 Deo opozicije u Beogradu obećavao je da će ga srušiti do Vaskrsa.

Mali je rekao da se prvi put posle pet godina radi rebalans, i to pozitivan, zbog viška prihoda.

Ministar je precizirao da će se u rebalansu naći i izdvajanje za dužnike u švajcarskim francima, navodeći da je 15.734 građana prihvatilo dogovor sa bankama.

Pročitajte još:

Dodao je i da se počinje sa realizacijom investicionog plana i da je apsolutni prioritet izgradnja autopteva.

Do kraja godine počeće izgradnju Moravskog koridora, važne saobraćajnice koja će da povezuje dva najvažnija koridora - Koridor 10 i Koridor 11.

- Ovaj auto - put će biti dužine 112 km, a u svrhu njegove izgradnje će iz budžeta biti izdvojeno dodatnih 14 milijardi dinara, rekao je Mali.

Rebalansom budžeta izdvaja se novac i za deonice Preljina - Požega (550 miliona dinara), Obrenovac - Ljig (5 milijardi dinara), Beograd - Sarajevo (1,450 milijardi dinara), Ruma - Šabac - Loznica (500 miliona dinara), kao i za rehabilitaciju puteva (2,5 milijardi dinara dodatnih sredstava).

Bonus video: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina